Sport teki liigasopimukset viiden nuoren kanssa

VAASA

Vaasan Sportin edustusjoukkueen pelaajaryhmässä on tulevalla kaudella entistä enemmän nuoria jääkiekkoilijoita, jotka ovat kehittyneet kohti miesten liigatasoa Kuparisaaressa. Seura on tehnyt liigasopimukset hyökkääjien Santeri Haaralan, Eemil Erholtzin ja Lari Heikkisen sekä puolustaja Eemeli Ylitalon kanssa. Lisäksi hyökkääjä Miro Lehtimäen sopimuksessa ollut optiovuosi on käytetty.

Lehtimäen, Heikkisen, Haaralan ja Ylitalon sopimukset ovat yksivuotisia ja kahden viimeksi mainitun osalta sisältävät option kaudesta 2020–21. Erholtzin sopimus on kolmivuotinen ja kestää kevääseen 2022 asti.

Viisikosta Haarala, 19, Erholtz, 19, Lehtimäki, 22, ja Ylitalo, 21, ovat jo esiintyneet Sportin edustusjoukkueessa.

Päättyneellä kaudella eniten vastuuta miehissä sai Lehtimäki, joka pelasi 31 liigaottelua tehoin 4+2. Hän pelasi myös mestistä Kokkolan Hermeksessä, jossa iski 21 pelissä tehot 14+10.

Haaralalla liigakokemusta on toistaiseksi yhdentoista ottelun, Ylitalolla kolmen ja Erholtzilla yhden verran. Erholtz ja Ylitalo esiintyivät myös Hermeksen paidassa viisi kertaa.

Sport on nyt julkaisut kauden 2019–20 kattavia pelaajasopimuksia kaikkiaan kahdeksantoista kappaletta, joista kaksi kuuluu maalivahdeille, kuusi puolustajille ja yksitoista hyökkääjille.

Kevääseen 2021 saakka ulottuvat sopimukset ovat puolustajista Niklas Nevalaisella, Juho Tommilalla ja Victor Westermarckilla sekä hyökkääjistä Turo Asplundilla ja Jesse Paukulla. Lisäksi hyökkääjä Toni Kallelan paperissa on optio kaudesta 2020–21.

Ensi kaudesta optiopykälät olisivat olleet ulkomaisista hyökkääjistä Gustav Willman Borvikin, Valentin Claireaux’n ja William Rapuzzin sopimuksissa, mutta niitä Sport ei käytä.

Vaasan Sportin julkaisemat pelaajasopimukset jääkiekon liigakaudelle 2019–20:

Maalivahdit: Mika Järvinen, Stefan Steen (päättyneellä kaudella Örebro HK, SHL).

Puolustajat: Niklas Nevalainen, Steven Seigo (Straubing Tigers, DEL), Juho Tommila, Valtteri Viljanen, Victor Westermarck, Eemeli Ylitalo.

Hyökkääjät: Aleksi Ainali, Turo Asplund (Mikkelin Jukurit, liiga), Eemil Erholtz, Santeri Haarala, Lari Heikkinen, Antti Kalapudas, Toni Kallela, Joel Kiviranta, Jesse Paukku, Erik Riska, Roope Talaja.

Lisää aiheesta

Kommentoi