Sport ja pelaajat kinaavat nousubonuksista

Vaasan Sportin kabinettinousu jääkiekon SM-liigaan on poikinut kiistan kauden 2013-14 Sport-pelaajien nousubonuksista, kirjoittaa Iltalehti.

Osalla pelaajista on ollut sopimuksessaan nousuun sidottu rahabonus, ja kun nousu toteutui, pelaajat alkoivat perätä bonuksiaan työnantajaltaan Hockey-Team Vaasan Sport Oy:ltä.

Sport puolestaan katsoo, että bonukset ovat sidoksissa myös joukkueen urheilulliseen menestykseen. Jukurit pudotti Sportin jo Mestiksen puolivälierävaiheessa, mikä Sportin näkemyksen mukaan poistaa velvoitteen bonusten maksamiselle.

– Osapuolilla on isot näkemyserot, sanoo Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

Yhden Sport-pelaajan agentti otti Saarelaan yhteyttä viikko sitten. Sen jälkeen ilmoituksia on Saarelan mukaan tullut ”puolentusinaa lisää”.

Riitatapauksissa ensimmäinen askel on osapuolten neuvottelu. Mestiksessä seura voi valtuuttaa edustajansa eli tässä tapauksessa Jääkiekkoliiton tai Sarjaseurat ry:n edustajan neuvottelemaan puolestaan. Pelaajaa voi edustaa pelaajayhdistys.

Ensimmäisenä asiasta ilmoittaneen pelaajan asiasta on jo neuvoteltu.

– Asiaan ei saatu ratkaisua, Saarela sanoo.

Sport Oy:n toiminnanjohtaja Jyrki Niemi on vaitelias, sillä hän ei näkemyksensä mukaan voi tuoda työsopimusasioita julkisuuteen.

– En minä voi kertoa, mitä kenenkin työsopimus pitää sisällään. Meillä on kyllä asianajaja nähnyt kaikkien pelaajien sopimukset ja hoitaa asiaa nytkin.

Pelaajayhdistyksen asiamies Sportin edustusjoukkueessa on viime kauden kapteeni, puolustaja Antti Uitto.

– En kommentoi tilannetta, Uitto toteaa lyhyesti.

Lisää aiheesta keskiviikon painetussa Pohjalaisessa.