Sport-hyökkääjä keräsi tappiopelissä jäähyjen jättipotin: 45 minuuttia

Tappio, ei maalin maalia ja yhden pelaajan jättimäinen rangaistussaldo olivat Vaasan Sportin surkea saalis jääkiekon liigaottelusta keskiviikkona. Pelicans kukisti Sportin Lahdessa maalein 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).

Sport-hyökkääjä Otto Karvinen keräsi ottelussa peräti 45 minuutin jäähypotin nujakoituaan Pelicansin puolustajan Ben Bloodin kanssa toisen erän puolivälissä. Molemmat pelaajat joutuivat poistumaan suihkuun. Karvinen kuumensi vielä Pelicans-kannattajia heittämällä poistuessaan lentosuukkoja kannattajakatsomon suuntaan. Lisäksi hän heitti pelihanskansa päin tuomareita.

Karvisen jäähysaldo muodostui kahdesta 20-minuuttisesta, joista toinen tuli väkivaltaisuudesta ja toinen sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan, ja viisiminuuttisesta, jonka syynä oli väkivaltaisuus. Bloodin rangaistussaldo tilanteesta oli yhteensä 25 minuuttia.

Sportin Mikko Pukka kolisutteli kertaalleen Janne Juvosen vartioiman Pelicans-maalin tolppia, mutta sen lähemmäs maalintekoa Sport ei erässä enää yltänyt.

Vili Sopanen vei Pelicansin johtoon 1-0, kun ottelua oli pelattu 34 minuuttia. Sportin maalivahti Mika Järvinen menetti maalinedushässäkässä mailansa, eikä hänellä ollut mahdollisuutta torjua Sopasen laukausta. Maali osoittautui loppujen lopuksi voittomaaliksi, kun Sport ei jatkossakaan onnistunut maalinteossa.

Erän lopussa Sportin puolustaja Ari Gröndahl sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta, mutta Sport selvitti alivoimahetkensä ongelmitta.

Kolmannessa erässä Sportilla oli yksi ylivoimatilanne, kun Pelicansin Stefan Lassen istui kaksiminuuttisen koukkaamisesta.

Arttu Heikkinen viimeisteli Pelicansille loppunumeroiksi 2-0 kuin huomaamatta, kun ottelua oli jäljellä kolme minuuttia. Pelicansilla oli vaihto kesken, ja kiekko oli jo Sport-vahti Järvisen hallinnassa. Järvinen oli kuitenkin ulkona maaliltaan, kääntyi huolimattomasti, ja kiekko lipui omille teilleen. Sen korjasi talteen ja toimitti maaliin Heikkinen.

Huomenna torstaina Sport kohtaa Jukurit vieraissa. Joukkue matkustaa jo keskiviikkoiltana Lahdesta Mikkeliin.

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi