Sinfoniaorkesteri siivitti HIFK voittoon TPS:stä

HELSINKI

HIFK voitti neljän ottelun tappioputken joukkueiden kohtaamisen jääkiekkoliigassa, kun se löi TPS:n 2–1. Isäntien tavoin isoin odotuksiin kauteen lähtenyt TPS kyntää synkän syvällä, sillä se on nyt taulukon jumbosijalla.

–  Numeroita pitää saada taululle. Tuskaa on ollut, kun ei ole tullut tulosta, TPS:n valmentaja Kalle Kaskinen myönsi.

Liigajoukkueista vähiten maaleja tehneen, yhdeksässä ottelussa vain 17, HIFK:n perisynti tuli taas esiin. Vaarallisia tilanteita toki syntyi panimoyhteiskumppanin 200-vuotisjuhlan merkeissä paikalla soittaneen yli 80-jäsenisen sinfoniaorkesterin tahtiin, mutta osumia alkuun ei.

Turkulaisten Lauri Pajuniemi puolestaan karkasi pelin 16 minuutilla vartijaltaan niin, että takakaarelta lähtenyt ranneveto yläkulmaan yllätti maalivahti Frans Tuohimaan.

Hitusen mittelöä hallinnut mutta taas tovin tehottomuudessa tarponut HIFK puolestaan sai maalihanansa viimein auki 42 minuutilla. Tuolloin Otto Paajanen pääsi nokikkain siihen asti loistopelastuksesta toiseen venyneen maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa.

Ratkaisu syntyi ylivoimalla, HIFK:n ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk iski takatolpan tuntumasta Jesse Saarisen poikittaissyötön vastustamattomasti verkkoon.

– Paikkoja on ollut paljon. Ehkä kyse on ollut itseluottamuksesta ja onnestakin, mutta kyllä kova työ palkitaan, HIFK:n Dyk pohti maalinteosta.

Kommentoi