San Josen historian paras pistemies haluaa palata seuraan

SAN JOSE

Jääkiekon NHL-hyökkääjä Patrick Marleau, 39, haluaa jatkaa peliuraansa ja palata pitkäaikaisen seuransa San Josen palvelukseen. Asiasta kertoivat yhdysvaltalaismedia Athletic ja NHL:n verkkosivut.

–  Olisi kiva palata takaisin tänne ja pelata siellä, missä aloitin, vuonna 1997 San Josessa NHL-uransa aloittanut Marleau kertoi perjantaina Athleticille.

Marleau pelasi San Josessa 19 kautta ja on seuran historian paras pistemies, maalintekijä ja eniten otteluita pelannut pelaaja. Vuonna 2017 hyökkääjä siirtyi Torontoon, josta hänet kaupattiin viikko sitten Carolinaan. Viimeksi mainittu osti hyökkääjän sopimuksen ulos perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, ja Marleau on vapaa siirtymään toiseen seuraan.

–  Minulla ei ole mitään Carolinaa vastaan. Olen erittäin kiitollinen siitä, kuinka he hoitivat asian, Marleau sanoi.

Marleau on pelannut kaikkiaan 1  657 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 551+615=1166, joista 1  082 pistettä hän teki vuosina 1997–2017 San Joselle.

Menneen kauden jälkeen hän on muuttanut perheineen takaisin Kaliforniaan.

–  En todellakaan ole valmis lopettamaan. Mielestäni minulla on vielä jonkin verran todella hyviä pelivuosia jäljellä. En voi sanoa tarkkaa vuosien määrää, mutta tiedän niitä olevan enemmän kuin yksi, Marleau avasi.

San Josen pelaajapakka saattaa muuttua muutenkin, kun Joe Pavelskista sekä Joe Thorntonista tulee rajoittamattomat vapaat agentit ja Timo Meieristä sekä Kevin Labancista rajoitetut vapaat agentit 1. heinäkuuta.

Kommentoi