F1-tuomariston päätös pitkän odottelun jälkeen: Verstappen pitää voittonsa

SPIELBERG

Formula ykkösten Itävallan gp:n voittaja ratkesi vasta päälle kolme tuntia kisan jälkeen, kun gp-tuomaristo antoi päätöksensä Max Verstappenin ja Charles Leclercin ohitustilanteesta. Päätös ei muuttanut maaliintulojärjestystä, sillä Verstappen saa pitää voittonsa.

Verstappen ohitti kärjessä alusta asti pysyneen Leclercin kovan väännön jälkeen kisan kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Ferrari katsoi Verstappenin tökänneen Leclerciä radalta ohitustilanteessa, mutta tuomaristo totesi lähes kahden tunnin pohdinnan jälkeen, ettei aihetta rangaistuksiin ole.

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi niukasti ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä. MM-pistekärki, Mercedeksen Lewis Hamilton oli viides. Alfa Romeon Kimi Räikkönen ylsi pisteille yhdeksännellä sijallaan.

Paalupaikalta lähteneen Leclercin viereltä eturivistä lähtenyt Verstappen putosi startissa seitsemänneksi, mutta sen jälkeen nuoren hollantilaisen ajaminen oli vaikuttavaa.

–  Ajattelin lähdön jälkeen, että tämä on tässä. Mutta varikkopysähdyksen jälkeen lensimme, Verstappen sanoi ratahaastattelussa.

"Se oli kovaa kilvanajoa"

Voitto-ohitus kahden 21-vuotiaan suurlahjakkuuden välillä tuli tiukan väännön jälkeen, ja kisan tuomaristo joutuu tutkimaan tapauksen. Verstappenin ja Leclercin näkemykset tapahtuneesta eroavat, luonnollisesti.

–  Se oli kovaa kilvanajoa. Jos tuollaista ei sallita, voimme yhtä hyvin pysyä kotona. Mikä pointti olisi kisata?, Verstappen totesi.

–  Minusta se oli aika selvä tilanne. Annetaan tuomariston päättää, puhisi puolestaan pettynyt, uransa avausvoittoa lähelle päässyt Leclerc.

Bottas olisi tietysti kaivannut ylemmille palkintopaikoille, mutta loppujen lopuksi kolmossija oli aikalailla maksimia Mercedekselle, jonka kahdeksan voiton putki kauden alusta lähtien sai nyt siis päätöksensä.

–  Saimme irti suurin piirtein sen mikä oli mahdollista. Oli vaikeampaa kuin odotimme, ja moottorin ylikuumeneminen oli ongelmana. Mutta joitain pisteitä tuli, joten ei pahempaa, Bottas kuvaili.

Hamilton johtaa MM-sarjaa 9/21 kilpailun jälkeen 31 pisteellä Bottakseen (197–166). Täydet 26 pistettä nopeimman kierroksen myötä tänään kuitannut Verstappen nousi kolmanneksi 126 pisteellään.

Räikkönen sai nauttia hetken kärkitouhusta - vauhti ei kuitenkaan riittänyt

Alfa Romeon suomalaisveteraani Kimi Räikkönen vietti formula ykkösten Itävallan gp:n alkuvaiheet sarjan kärkitallien seurassa, kun hieno lähtö nosti hänet neljänneksi.

Kovin kauan ei moinen riemu kestänyt, mutta Alfa Romeo sai kuitenkin ensimmäisen kerran tällä kaudella molemmat kuljettajansa pisteille: Räikkönen yhdeksäs, Antonio Giovinazzi kymmenes.

–  Meillä ei vain vauhti riittänyt (kärkisijoilla) pysymiseen. Harmi, tuntui kuin vauhtia olisi ollut hieman enemmän, mutta lopulta näin. No, ainakin saimme pisteitä molemmille, parempi se kuin ei mitään, Räikkönen sanaili.

–  Yksi parhaista lähdöistäni? No enpä tiedä, ei se nyt niin poikennut kaikista muista. Sanotaan nyt, että se oli hyvä. Ja ensimmäinen kierros oli ookoo, mutta sitten homma muuttui vaikeammaksi koska meillä ei ollut vauhtia, Räikkönen jatkoi ja myönsi nauttineensa taistelusta kärkipaikoilla.

Kommentoi