Puolustajana luutinut Joonas Komulainen harmittelee turhia jäähyjä hyökkäyspäässä

Sport hävisi jälleen HPK:lle. Kotkapaidat eivät ole vieläkään onnistuneet voittamaan hämeenlinnalaisia kotijäällään kahdeksalla yrittämällä Liiga-taipaleen aikana. Tällä kertaa loppulukemat kirjattiin 4-2 hämeenlinnalaisten hyväksi.

Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että yleensä hyökkääjänä nähty Sportin Joonas Komulainen viiletti HPK:ta vastaan puolustajana. Komulainen pelasi kakkospuolustajaparissa yhdessä Niklas Nevalaisen kanssa.

Tehopisteitä mies ei pakintontilta viimeistellyt, mutta meno maistui. Hän keräsi kehuja suorituksestaan myös Sport-luotsi Tomek Valtoselta.

- Otetaan vastaan se paikka, mikä tarjotaan. Hyvältä tuntui ja "Nikke" oli hyvä pakkipari. Liikeratojen kanssa oli vielä hieman hakemista, mutta muuten meni ihan ok, Komulainen hymyili taiston tauottua.

HPK-ottelu ei kuitenkaan ollut Komulaiselle ensimmäinen puolustajana. Kärpissä vuosia sitten mies pelaili Ville Mäntymään pakkiparina muutamia kymmeniä otteluita. Juniorivuosinaan hän ei kuitenkaan pakintonttia kokeillut kertaakaan.

- Olimme Mäntymaan kanssa oikein tutkapari, Komulainen naurahti.

Komulaista ei ole tällä haavaa aseteltu lopullisesti puolustajan tontille, mutta sekin pelipaikka kelpaisi miehelle itselleen.

- Vielä ei ole sovittu sen enempää, mutta toisaalta kyllä tykkään pelata myös puolustajana. Ei itselläni olisi mitään sitä vastaan.

HPK-ottelussa Sport onnistui luomaan hyvin hyökkäystä ja lukuisia maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyä ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa kovin kliiniseksi. Myös Komulainen myöntää, että maalinteon kanssa oli omat haasteensa.

- Kyllähän tappio pitkälti siitä johtuu, ettei saatu kiekkoa maaliin, vaikka maalipaikat olivat ihan riittävät. Kaveri viimeisteli sitten paikoistaan erityisesti ylivoimalla.

HPK olikin ylivoimalla tehokas. Hämeenlinnalaiset viimeistelivät kaksi ylivoimamaalia viidestä tilaisuudestaan. Sportin peliä leimasivat turhahkot kaksiminuuttisen, jollaisen seurauksena ottelun ratkaisumaalikin syntyi päätöserän lopulla.

- Pitäisi olla hieman tarkempi mailan kanssa. Hyökkäyspään jäähyt ovat aina hieman turhia, Komulainen myöntää.

Tuleviin otteluihin Komulainen peräänkuuluttaa rennompaa otetta ja tehokkuutta maalipaikoille.

- Pelaamme ihan hyvää lätkää ja saamme maalipaikat, mutta ehkä se on juuri se tuska, mikä kiteytyy maalipaikoissa, kun olemme hävinneet paljon. Kun ei ole tullut voittoja ja onnistumisia, niin homma näyttää hieman vaikealta. Koitetaan pysyä positiivisina ja hakea se rentous tekemiseen, Komulainen päätti.

Mika Pukkinen

Kommentoi