Pukki pääsi heti maalin makuun Valioliigassa mutta Liverpool jyräsi silti Norwichin

LIVERPOOL

Norwichin Teemu Pukki oli viime kaudella jalkapallon Englannin mestaruussarjan tähti, ja nyt hän on tuonut maalintekotaitonsa myös Valioliigaan. Pukki, 29, onnistui maalinteossa heti uransa ensimmäisessä Valioliigan pelissä perjantai-iltana.

Vaikka sarjanousija Norwich hävisi liigakauden avausottelun Liverpoolille vieraissa 1–4, ottelu jätti keltapaidoille käteen myös positiivista. Pukin maalin lisäksi joukkueen faneja ilahdutti toisen puoliajan pirteä peli-ilme.

Viime kauden Mestarien liigan voittaja ja Valioliigan kakkonen Liverpool oli avauspuoliskolla omaa luokkaansa ja mätti neljä maalia Norwichin verkkoon. Toisella puoliajalla Norwich esiintyi kuitenkin vahvasti ja loi paljon maalipaikkoja. Yritys palkittiin 64. minuutilla Pukin maalilla.

Suomalaishyökkääjä ajoitti juoksunsa rangaistusalueelle täydellisesti ja ehti Emiliano Buendian loistavaan läpisyöttöön. Hän viimeisteli sitten kliinisesti matalalla laukauksella takanurkkaan ohi Liverpool-vahti Adrianin, joka oli tullut avauspuoliajalla loukkaantuneen Alissonin tilalle.

Pukki vaihdettiin kentältä 83. minuutilla. Pukki on ensimmäinen suomalaispelaaja Valioliigassa yli neljään vuoteen

Pukki ja valmentaja iloitsivat toisesta puoliajasta

Viime kaudella mestaruussarjan maalikuninkuuden 29 osumallaan voittanut Pukki löysi ottelusta paljon hyvää.

–  Toinen puoliaika oli meiltä aika hyvä. Päätimme tauolla, että pisteiden tavoittelu oli ehkä liian kova tavoite, mutta halusimme vain yrittää tehdä maalin, Pukki sanoi BBC:n mukaan.

–  Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla kohtuullisesti, mutta Liverpool on kova joukkue, he rankaisevat nopeasti.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke oli pettynyt tulokseen mutta iloitsi ryhmänsä esityksestä.

–  Olen täysin rakastunut tähän joukkueeseen. Osoitimme upeaa mentaliteettia, kun voitimme toisen puoliajan innostuneen kotiyleisön edessä, Farke sanoi.

Myös Liverpool-luotsi Jürgen Klopp kehui Norwichin toisen puoliajan peliä.

Liverpoolin avausosuma syntyi Norwich-pakki Grant Hanleyn omana maalina. Kotijoukkueen muista maaleista vastasivat Mohamed Salah, Virgil van Dijk ja Divock Origi.

Pukki sai apinan selästään

Norwich Evening News -lehden jalkapallotoimittaja David Freezer arvioi, että avausmaalin saaminen heti ensimmäiseen otteluun oli tärkeää Pukille.

–  Se oli tyypillistä Pukkia. Yhdellä kosketuksella matala laukaus vasempaan alakulmaan, ei antanut Adrianille mahdollisuuksia. Tämä saattaa olla todella tärkeä hetki, Pukki sai heti ensimmäisen maalin metsästyksen pois niskoiltaan. Hän voi rakentaa tämän päälle, Freezer sanoi analyysissään.

– Ensimmäisellä puoliajalla hänellä oli paikka, jossa hän hieman empi eikä ollut yhtä terävä kuin viime kaudella. Mutta tämä (maalin tehnyt) oli se sama Teemu Pukki, joka teki paljon maaleja viime kaudella. Se oli rohkaisevaa.

BBC:n mukaan Pukki on tehnyt maalin kauden ensimmäisellä laukauksellaan maalia kohti nyt kahdeksana vuotena perättäin.

Norwichin kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla Newcastlea vastaan.

Kommentoi