Mailattaret ja Royals kohtaavat pesiksen hyväntekeväisyyspelissä – Royalsin pelinrakentaja näytti lyöntivoimaansa harjoituksissa

VAASA

Kahden eri lajin vaasalaisjoukkueet Royals ja Mailattaret ottavat sunnuntaina yhteen pesäpallon hyväntekeväisyysottelussa, jonka tuotto luovutetaan Vaasan keskussairaalan lastenosastolle.

Royalsin laji on amerikkalainen jalkapallo, jota joukkue pelaa lajin kotimaisessa pääsarjassa, Vaahteraliigassa. Mailattaret puolestaan on pelannut kuluvan kauden naisten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ykköspesiksessä.

– Meillä on pitkään ollut suunnitteilla hyväntekeväisyystapahtuma, ja nyt löytyi sopiva ajankohta. Mailattaret sai valita lajin, me saimme valita alustan. Lopputuloksena on pesäpallo-ottelu Kaarlen kentällä, taustoittaa Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye .

– Molemmat joukkueet ovat vieraalla maaperällä. Toiselle laji on outo, toinen pelaa oudolla alustalla, lisää Mailattarien joukkueenjohtaja Miia Äkkinen .

Royalsin pelaajista muutama on juniorina pelannut pesäpalloa, ja joukkueen amerikkalaiset ovat pelanneet baseballia kouluvuosinaan.

– Olemme harjoitelleet muutaman kerran Mailattarien lainaamilla pelivälineillä ja räpylöillä, Evwaraye kertoo.

– Pelinrakentajamme Isaac Fisher on pelannut baseballia pisimpään. Olisikohan hän sitten lyöntipelimme salainen ase? Harjoituksissa hän löi pitkälle – niin pitkälle, että minun piti käydä selittämässä monta kertaa, mitä takalaiton tarkoittaa.

Seppo Evwaraye, kuka on Royalsin pelinjohtaja sunnuntaina, ja onko merkki jo opeteltu?

– Pelinjohtajana toimin minä, ja merkki on vielä hakusassa.

Kaarlen kentällä on luonnonnurmi, joka on pesäpallolle epätavallinen alusta.

– Suurin merkitys on sillä, että pallo pomppii luonnonnurmella eri tavalla kuin hiekkatekonurmella tai hiekalla, Äkkinen tietää.

Balling4Kids-hyväntekeväisyysottelu Mailattaret–Royals alkaa sunnuntaina kello 17 Kaarlen kentällä Vaasassa. Portit aukeavat kello 16.30.

Kommentoi