Maailmanlistan ykkönen putosi jatkosta Wimbledonissa, myös USAn teinisensaation turnaus päättyi

LONTOO

Tenniksen naisten maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty antoi tunnustusta Yhdysvaltain Alison Riskelle, joka pudotti hänet Wimbledonin puolivälieristä maanantaina. Riske kaatoi australialaisen Bartyn kaksinpelin neljännellä kierroksella numeroin 3–6, 6–2, 6–2.

Ranskan avoimet kesäkuussa voittanut Barty, 23, voi lohduttautua sentään yhdellä asialla. Barty ei menetä maailmanlistan ykköspelaajan asemaansa, sillä hänen uhkaajansa Tshekin Karolina Pliskova hävisi maratonottelussa maannaiselleen ja etunimikaimalleen Karolina Muchovalle 6–4, 5–7, 11–13.

–  Tappiota on vaikea niellä, mutta hävisin paremmalle pelaajalle. Kun hän oli selkä seinää vasten, hän pelasi silloin aina hyvin, Barty totesi.

Barty kuitenkin iloitsi siitä, mitä on saavuttanut viimeisten kuukausien aikana. Hänen mukaansa maailmanlistan ykköstila ei ole muuttanut häntä ihmisenä tai lisännyt paineita.

–  En ole elänyt yhtään eri lailla. Huomiota on tullut tietysti hieman enemmän, ja lehdistötilaisuuksissa on muutama toimittaja enemmän, Barty sanoi.

Ensimmäistä kertaa urallaan grand slamissa kahdeksan joukkoon yltänyt Riske kohtaa puolivälierissä lajisuuruus Serena Williamsin. Yhdysvaltalainen nujersi omassa neljännen kierroksen pelissään pikatahtiin Espanjan Carla Suarez Navarron 6–2, 6–2.

Myös 15-vuotiaan yhdysvaltalaissensaatio Cori Gauffin turnaus päättyi neljälle kierrokselle. Seitsemänneksi sijoitettu Romanian Simona Halep koulutti Gauffia 6–3, 6–3.

Kommentoi