Liiga alkoi neljällä jatkoajalla ja yhdellä voittomaalikisalla – Ilves kaatoi Tapparan, Jukureilta ja HIFK:lta komeat nousut

HELSINKI

Jääkiekkoliigan avausilta tarjosi jännitystä yllin kyllin. Seitsemästä pelistä viisi tahkottiin tasalukemissa jatkoratkaisuihin, ja varsinaisella peliajalla voittoihin ylsivät tasaisesti Sport ja Ilves.

Sport kukisti kotihallissaan Pelicansin 4–2 Joel Kivirannan kahden osuman myötä. Ilves haki Tampereen paikallispelistä 2–1-vierasvoiton Tapparasta, voittomaaliksi jäi Juho Liuksialan onnistuminen 47. minuutilla.

Jatkoaikavoittoihin pelasivat TPS, HIFK, Jukurit ja Ässät. SaiPa otti kaksi pistettä voittolaukauskisalla.

TPS kukisti kotonaan HPK:n 2–1, ja sankariksi nousi jatkoajan avausminuutilla 17-vuotias Kaapo Kakko. Rasmus Tirronen torjui voiton 26 torjunnallaan.

HIFK nousi kahden maalin takaa 4–3-jatkoaikavoittoon JYPin vieraana. Kotijoukkue johti 3–1 vielä 57. minuutilla, mutta Erik Thorell kavensi ja Iikka Kangasniemi tasoitti minuutin sisään. Jatkoajan päätösminuutilla helsinkiläisjuhlat avasi sitten Joonas Rask ylivoimamaalilla.

Jukurit nousi sekin hienosti: KalPa johti kotonaan 3–1 reilut puolitoista minuuttia ennen loppusummeria, mutta Jukurit voitti jatkoajalla 4–3. Tasoihin mikkeliläiset nostivat Miika Roine ja Jesper Piitulainen, ja jatkoajalla Mika Partanen viimeisteli rangaistuslaukauksen KalPa-vahti Niko Hovisen taakse. Partanen keräsi ottelussa myös kaksi maalisyöttöä.

Ässien 3–2-vierasvoiton Lukosta sinetöi jatkoajalla Sami Lähteenmäki. Ässävahti Andreas Bernard oli avausillan työllistetyin veräjämikko 34 torjunnallaan.

Sinnikkyyttä liiga-avauksessa näytti myös SaiPa. KooKoo takoi kahteen erään viisi maalia, mutta SaiPa pysyi kannoilla ja tuli sitten kolmannessa erässä tasoihin saakka Emil Oksasen ja Topi Nättisen maaleilla. Nättinen iski 5–5-maalin vain 18 sekuntia ennen pelin päätöstä. Jatkoaika oli maalirikkaassa pelissä maaliton, ja voittolaukauskisassa ratkaiseva osuma merkittiin Oksaselle.

Liiga jatkuu lauantaina otteluilla Jukurit–HIFK, Ilves–JYP, HPK–Tappara, Kärpät–KalPa, SaiPa–KooKoo, Pelicans–Lukko ja Ässät–TPS.

STT

STT
Lisää muualla

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi