Kristian Bäck ennätyksellään Suomen mestariksi

Vasa IS:n Kristian Bäck on tuore 19-vuotiaiden pituushypyn Suomen mestari. Bäck voitti miesten pituusfinaalin yleisurheilun 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa lauantaina Savonlinnassa hypättyään 761.

Voittolukeman 761 takana oli liikaa tuulta, joten Bäckin ennätykseksi tilastoissa tuli toistaiseksi 750, jonka hän hyppäsi neljännellä kierroksella.

Bäckin muista hypyistä kaksi oli yläastuttuja ja kaksi muuta kantoivat 731 ja 736. Hopeamitalisti Topias Koukkula hyppäsi 727, joten Bäckin huonoinkin tulos olisi riittänyt mestaruuteen.

Bäckiä valmentavat hänen vanhempansa Natalia ja Mikael Bäck. Natalia Bäck (o.s. Kilpeläinen) oli aktiivivuosinaan maajoukkuetason kolmiloikkaaja, joka edusti Suomea mm. EM- ja MM-kisoissa ja voitti naisten kolmiloikan Kalevan kisoissa neljästi. Hän saavutti SM-mitaleja myös pituushypyssä.

Naisten kolmiloikan voitti Imatran Urheilijoiden Senni Salminen tuloksella 13,12. Vaasan Vasaman Emma Pullola loikki hopealle ennätystuloksellaan 13,06.

Pullola paransi loikkaennätystään toisen kerran tänä kesänä, sillä kesäkuun lopussa hän teki Mannheimissa tuloksen 13,04. Myös Pullolaa valmentavat Natalia ja Mikael Bäck.

Kommentoi