KooKoo nappasi isojen minuuttien puolustajan Sportista, A-nuorissa loistanut hyökkääjälupaus siirtyy Jokereihin

Vaasan Sportia lähes koko joukkueen liigataipaleen edustanut puolustaja Oskari Manninen vaihtaa seuraa. Lisäksi Sportin A-nuorissa mainion kauden pelannut hyökkääjä Eetu Mäki siirtyy Jokereihin.

Mannisen uusi seura on KooKoo Kouvolasta. KooKoo kertoo verkkosivuillaan tehneensä Mannisen, 27, kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

– Manninen on parhaassa iässä oleva monipuolinen puolustaja ja suorittaa tasaisesti hyvällä tasolla illasta toiseen. Hän tekee hyviä kiekollisia ratkaisuja ja on jämäkkä, kehuu KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuran verkkosivustolla.

– Olen yleispuolustaja. Yritän olla joukkueen avuksi molemmissa kenttäpäädyissä. Tarpeen mukaan pystyn pelaamaan myös erikoistilanteita, Manninen arvioi omaa osaamistaan.

Helsinkiläislähtöinen Manninen debytoi Liigassa kaudella 2013–2014 Jokerien paidassa. Sen jälkeen hän siirtyi Vaasan Sportiin, jossa pelasi aina kevääseen 2016 asti. Kauden 2016-17 Manninen pistäytyi Hämeenlinnassa, mutta palasi Sportiin yhden kauden kestäneen HPK-visiitin jälkeen.

Terveenä ollessaan Manninen on ollut Sportissa suurten minuuttimäärien mies. Esimerkiksi päättyneellä kaudella hän pelasi puolustajista toiseksi eniten Tony Sundin jälkeen. Hän teki 52 ottelussa 2+11 pistettä ja kuului Sportin kapteenistoon.

Kaudella 2017-18 Manninen oli osan kautta loukkaantuneena ja pelasi vain 23 ottelussa.

Tiistaina varmistui lisäksi, että kuluvalla kaudella Sportin A-nuorten joukkueessa loistaneen hyökkääjän Eetu Mäen ura jatkuu Jokereiden organisaatiossa.

Jokerit kertoo verkkosivuillaan tehneensä 19-vuotiaan Mäen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Oululaislähtöinen Mäki on alunperin Kokkolan Hermeksen kasvatti, mutta on pelannut jo vuodesta 2014 alkaen Sportin nuorisojoukkueissa.

Sportin A-nuoret saavuttivat vajaa viikko sitten A-nuorten SM-liigassa SM-pronssia. Mäki teki joukkueen 52 kamppailussa 20+37=57 pistettä ja pudotuspelien yhdeksässä ottelussa 6+5=11 pistettä. Tehot oikeuttivat nuorten SM-liigan pistepörssin viidenteen tilaan. Mäki on pelannut juniorimaajoukkueissa useita maaotteluita ja kuuluu tällä hetkellä alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin.

Juttua päivitetty klo 13.50: lisätty Eetu Mäen sopimus Jokereihin ja päivitetty otsikkoa.

Kommentoi