Kommentti: Pitääkö miesten pesiskausi perua heti? – Vedolla jäätävän kova historia

Miesten Superpesis alkaa ensi kuussa poikkeuksellisen aikaisin, kun Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät iskevät Ruotsin Tukholmassa jo 22. huhtikuuta sekä Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot Espanjan Fuengirolassa päivää myöhemmin.

Odotan miesten pesiskautta todella innostuneena kuin pikkulapsi joulupukkia, mutta se ehkä kannattaisi perua heti.

Tiedän. Et ole kanssani samaa mieltä.

En minäkään haluaisi perua pesiskautta, mutta Vimpelin Vedon 2010-luvun historia on jäätävän kova.

Kun Veto voitti hallipesismestaruuden vuonna 2010, se voitti samalla kaudella myös ulkopelien Suomen mestaruuden. Sama toistui viime vuonna, kun Vimpelissä juhlittiin jälleen tuplamestaruutta.

Tänään sunnuntaina Veto voitti jälleen hallimestaruuden, ja jo sanontakin sanoo, ettei kahta ilman kolmatta. Kun Veto voittaa tämän logiikan perusteella taas ulkopelien kultaa, miksi siitä tarvitsee enää edes tosissaan pelata?

Paljon puhutaan siitä, että hallipelit ovat aivan eri maailma kuin kesäpelit. Tämä on totta, mutta juuri Vedon kohdalla hallimenestys on määrittänyt suunnan ulkopelimenestykselle vuodesta 2010 lähtien.

Veto sai vuoden 2010 tuplamestaruuden jälkeen hallihopeaa vuosina 2011–2014, jolloin se saavutti hopeaa myös ulkopeleissä.

Vedon menestyslogiikassa on vain yksi hiirenpapanan pieni särö. Vuonna 2015 Veto taisteli hallipronssia, mutta ulkopeleissä se sai jälleen hopeaa.

Tämä antaa pienen oljenkorren muille joukkueille. Veto ei ole kone, joten ehkä sittenkin jätän lähettämättä Superpesikselle anomuksen miesten pesiskauden perumisesta.

Unohdetaan fakta ja historia, ja pelataan hieno miesten pesiskausi. Nyt on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ja kyse on maailman hienoimmasta kansallispelistä, pesäpalloilusta. Tulossa on huikea pesiskesä.

Mutta Veto osoitti eilen ja tänään Seinäjoella, että se on todella kova pala purtavaksi muille joukkueille tällä kaudella. Veikkaan sen yhdeksi ykköshaastajaksi jokerimörssäri Juha Niemen komennossa iskevää Joensuun Mailaa, jolle varmasti neljä peräkkäistä ulkopelien SM-pronssia riittää.

Niemi täräytti Kempeleen Kiriä vastaan kuusi juoksua lauantaina ja tänään aamulla saman verran Oulun Lippoa vastaan, ja hänen onnistumisprosenttinsa oli peräti 90. Finaalissa Niemi oli kuitenkin varjojen mailla, eikä onnistunut oikeastaan missään: ei juoksuja, ja onnistumisprosentti jäi yhteentoista. Aina ei voi onnistua, ei edes superhyvä Niemi. Hänkin on vain ihminen.

Mestaruustaistosta ei pidä unohtaa Kouvolan Pallonlyöjiä ja Sotkamon Jymyä, joka on vuodesta 2000 lähtien saanut joka vuosi ulkopelien SM-mitalin.

JARNO RANTA

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi