Kokkolan Tiikerit juhlii miesten lentopallomestaruutta

KOKKOLA

Kokkolan Tiikerit on voittanut lentopallon miesten Suomen mestaruuden. Kotihallissa ratkennut mestaruus on Tiikerien seurahistorian toinen. Joukkue oli miesten SM-ykkönen myös kaksi vuotta sitten, ja vuosi sitten Tiikerit oli hopealla Vammalan Lentopallon takana.

Tämän vuoden kultamitaleissa ei ole jossittelun sijaa, sillä Tiikerit päihitti Hurrikaani-Loimaan suoraan neljässä finaalissa. Tänään kokkolalaiset voittivat erin 3–0, ja vain 26–24 päättynyt kolmas erä tarjosi tiukan taistelun. Muut erät päättyivät kotijoukkueelle 25–18 ja 25–16.

Pudotuspeleissä tappiotta kulkenut Tiikerit on ensimmäinen miesten liigajoukkue, joka ei hävinnyt pudotuspeleissä otteluakaan sitten kauden 1997–98 ja KuPS-Volleyn. Kuopiolaiset voittivat tuolloin kaikki kahdeksan pudotuspeliään. Nyt Tiikerit voitti runkosarjan jälkeen peräti yksitoista ottelua.

Hurrikaanille hopea oli seuran neljäs mitali ja samalla neljäs perättäinen. Hurrikaani voitti hopeaa 2012, 2013 ja 2015 sekä pronssia 2014.

Hurrikaanin passarille Kalle Määtälle SM-mitali oli jo uran seitsemäs. Määttä on voittanut kolme kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

STT

Lisää muualla

Kommentoi