Keihäsmiesten sihti on 85 metrissä – Suomen mestari Lassi Etelätalo uskoo pitkiin kaariin Espoon gp-kilpailussa

ESPOO

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo odottaa pitkiä kaaria Espoon gp-kisoista sunnuntaina. Etelätalo ja Toni Kuusela kamppailevat kiivaasti Dohan MM-kisojen kolmannesta edustuspaikasta, ja kauden kotimaisen kärkituloksen heittänyt Oliver Helander palaa loukkaantumisen jäljiltä kilpailuihin.

Kilpailun voitto voi edellyttää jopa 85 metrin siivua, sillä Etelätalo odottaa kilpailuun huippuvireistä Helanderia.

–  Uskon, että Oliver pystyy heti hyvään tulokseen, Etelätalo ennusti perjantaina.

Pitkiin kaariin pystyvät myös Etelätalo ja Kuusela. Etelätalo tarrasi tiukasti MM-kisalippuun voittamalla Suomen mestaruuden Lappeenrannassa tuloksella 84,11, ja myös Kuusela on selvittänyt MM-rajan ennätyksellään 83,40.

–  Harjoittelen nyt niin, etten rakenna kuntoa vaan pyrin säilyttämään kuntoni. Eli harjoitukset ovat aiempaa lyhempiä ja vähemmän kuormittavia. Espoon kisoissa on tarkoitus pitää selvästi yli 80 metrin suoritustaso ja voittaa, Etelätalo kertoi.

–  Enkä ajattele, että olisin Suomen mestaruuden ansiosta valinnoissa saletissa. Uskon, että Toni voi heittää 85 metriä ja uskon itsekin pystyväni vielä parantamaan tulostani.

Helander on ylittänyt kauden parhaallaan 86,93 myös Tokion 2020 olympiarajan. Etelätalo ja Kuusela ovat vasta rajan tuntumassa.

Mäkelä ei tyydy 14-metrisiin

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä varmisti jo talvella MM-paikkansa Dohan kisoihin. Hän on hypännyt kesän aikana kolme kilpailua, joista kahdessa jälkimmäisessä on ylittynyt 14 metriä.

–  Espoossa minua ei enää hymyilytä 14 metrin tulos. Odotan ehdottomasti kovaa tulosta, ja haluan hilata kauden kärkitulosta (14,15) eteenpäin, Mäkelä suunnitteli.

Mäkelä on saanut juoksuunsa lisää vauhtia. Nyt hän odottaa loikkiin pitävämpiä kontakteja.

–  Vauhtini on parantunut, joten isku loikissa on aiempaa kovempi. Nyt minulla olisi myös voimaa paremmin, jos saan törmättyä ponnistavaan jalkaan paremmin, Mäkelä kertoi.

–  Alkukesän tulokset ovat tulleet oikeastaan vain vauhdinjuoksulla. Nyt pitäisi päästä myös ponnistamaan.

Mäkelän ennätys 14,38 on viime talven hallikisoista. Heli Koivulan 2003 hyppäämä Suomen ennätys on 14,39.

Kuivisto hyökkää kohti MM-rajaa

Sara Kuivisto pyrkii seuraavissa kisoissaan 800 metrillä alle Dohan MM-rajan 2.00,60. Sen alitus uhkaisi samalla myös Tuuli Merikosken Suomen ennätystä 2.00,59.

Kuivistolla on rajaan kolme hyvää tilaisuutta, kun hän juoksee Espoon jälkeen tasokkaat kilpailut Irlannissa ja Ruotsi-ottelussa 25. elokuuta.

Kuivisto kohensi viime lauantaina ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan lukemiin 2.01,85 Puolan Bydgoszczissa.

–  Toivottavasti minulla on Espoossa hyvä veturi edessä. Olen hyvässä kunnossa, joten hyvässä kisassa syntyy nyt hyvää jälkeä, Kuivisto totesi.

–  Toivon hyvää alkuvauhtia myös Irlannin kilpailussa, ja uskon, että myös Ruotsi-ottelussa saatetaan mennä kovaa.

Kuiviston kunnossa sopiva alkuvauhti tarkoittaisi 59 sekunnin avauskierrosta.

Kommentoi