Keihäänheiton ME-mies oli hukkua Kuortane-järveen, juuttui takapuolestaan kanoottiin

Kaikkien aikojen pisimmän keihäskaaren paiskannut heittäjä oli vähällä hukkua Kuortane-järveen, kun hänen kanoottinsa kaatui, ja heittäjä juuttui takapuolestaan kanoottiin.

Tämä ja monta muuta tarinaa kerrotaan torstaina ilmestyneessä kirjassa Keihäscowboy Kari Ihalainen - menestyksen kummisetä.

Kuortane-järvellä haveriin joutunut heittäjä oli saksalainen Uwe Hohn, joka edusti urallaan entistä DDR:ää. Hohn heitti vanhan keihäsmallin maailmanennätyksen 104,80 vuonna 1984 Itä-Berliinissä.

Hohn oli vaimonsa kanssa Kuortaneella 1990-luvulla Ihalaisen järjestämällä lomalla, ja oli hukkua lähdettyään melomaan Kuortane-järvelle. Kanootti kiepsahti nurin, ja kaksimetrinen, yli 110 kiloa painanut Hohn juuttui takapuolestaan kiinni kanoottiin.

Suomen Urheiluliiton lajivalmentajana nykyisin toimiva Kari Ihalainen on valmentanut keihäänheittäjiä Suomen lisäksi yli kymmenessä maassa, viimeksi Etelä-Koreassa. Hänen valmentajakaudellaan SUL:ssa (1990-2005 ja 2011-) suomalaisheittäjät ovat voittaneet yhteensä 46 arvokisamitalia.

Ihalaisen erikoisin työtarjous tuli 1990-luvulla Intiasta. Paikallinen maharadja lupasi palkaksi keihäsvalmentajan työstä kolme vaimoa, auton ja lääkärin palkan.

Kirjan on kirjoittanut Aamulehden urheilutoimittajana työskentelevä Tapani Salo.