Kärpät jatkoi voittoputkeaan Vehviläisen nollapelin myötä – "Ihan hyvin tuli koppeja"

JYVÄSKYLÄ

Oulun Kärppien voittoputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi jääkiekkoliigassa torstaina, kun JYP kaatui vieraskentällä maalein 1–0. Sarjakärjen ainokaisen luuti sisään toisessa erässä Taneli Ronkainen.

Kärppien voiton pääarkkitehti oli kuitenkin JYP-taustainen maalivahti Veini Vehviläinen, joka torjui jo kauden neljännen nollapelinsä.

–  Veskarin mieltä lämmittää onnistumiset. On siinä kuitenkin taustalla aina joukkueen erinomainen puolustuspeli. Ihan suhteellisen hyvin tuli koppeja, mutta aika pimentoon jäi vastustajan hyökkääjät, muhkeat 39 torjuntaa napannut Vehviläinen sanoi.

Nollapeli oli Vehviläisen ensimmäinen entisessä kotikaupungissa. Vehviläinen sai ottelun alussa isot aplodit vanhalta kotiyleisöltä.

–  Veini oli maalilla erinomainen. Lämmitti sydäntä, kun hän tuli ottelun alussa kentälle saaden paljon kannustusta. Se on hyvän kiekkokulttuurin merkki, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner hehkutti.

Vierasjoukkueen rohkea pelaaminen avasi JYPille maalipaikkoja, mutta yritykset olivat vaisuja.

–  Ottaa kovasti päähän. Voittaminen on meille nyt aika vaikeaa. Koko ajan me parannetaan, mutta ei vain vielä riitä. Ihan oli voitto tänään otettavissa, JYPin käskyttäjä Lauri Merikivi manasi.

STT

STT
Lisää muualla

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi