Juniori-Sport sai uuden junioripäällikön, C-nuorille paikka SM-karsintaan

Vaasan Sportin Juniorit ry:n uusi junioripäällikkö on liikuntabiologian ja käyttäytymistieteen asiantuntija ja tulee Jyväskylästä.

Vaasan Sportin Junioreiden uudeksi junioripäälliköksi on valittu Santeri Valli, kertoo seura verkkosivuillaan .

24-vuotias Valli valmistuu tänä keväänä liikuntatieteiden maisteriksi liikuntabiologiasta. Pääaineenaan hän on opiskellut biomekaniikkaa ja sivuaineena urheiluvalmennuksen käyttäytymistieteellisiä opintoja. Valmennuskokemusta hänellä on mm. Jyväskylän Diskoksesta. Pro gradu -tutkielmassaan hän tutkii laukaisutekniikkaa.

Valli vastaa seuran lapsivaiheen ja matalan kynnyksen toiminnasta sekä seuran C-, B- ja A-akatemiajoukkueista. Yksi hänen tehtävistään on kehittää seuralle uskottava haastajapolku kaikissa mainituissa ikäluokissa. Lapsivaiheen toiminnassa tavoitteena on harrastajamäärien kasvattaminen ja harjoittelun laadun parantaminen.

– Vähän tietysti jännittää, koska kyseessä on ensimmäinen oman alan työpaikka. Vahvan koulutuksen ja oman valmennuskokemuksen pohjalta olen kuitenkin täynnä ideoita ja ajatuksia, joita täytyy päästä kokeilemaan, Valli toteaa seuran verkkosivuilla.

– Santeri tuo uutta näkemystä ja virtaa toimintaamme. Santerin yliopistotason liikunnan opinnot antavat seuralle valtavan voimavaran käytännön harjoitteluun, perustelee valintaa Juhani Sarilo, juniori-Sportin urheilujohtaja.

Sportin C-juniorit aloittavat jääkiekkokauden 2019-20 ikäluokan SM-karsintasarjassa. Sarjaan on valittu 21 joukkuetta ja sarja pelataan kahdessa lohkossa. Sportin lisäksi lohkossa 2 pelaavat Blues Akatemia Espoosta, HIFK, HPK, Ilves, Jokereiden ja Viikinkien yhdistelmäjoukkue Helsingistä, KJT Haukat, Lukko, Tappara, TPS ja Ässät.

Päättyvällä kaudella Sportin C-nuoret aloittivat C-nuorten mestiskarsinnassa, mutta jäivät karsintalohkossaan toiseksi viimeiseksi, ja pelasivat loppukauden ikäluokan Suomi-sarjassa.

C-akatemia ja B-akatemia pelaavat syksyllä Suomi-sarjan karsintaa.

Kommentoi