Jatkoa VPS:n uudelle pelaajapolitiikalle: Hertsi ja Viitikko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Vaasan Palloseura jatkaa uutta pelaajapolitiikkaansa, jonka kulmakiviä ovat joukkueen nuorentaminen ja kotimaistaminen.

VPS on liigakauden päättymisen jälkeen hankkinut kaksi nuorta lupausta, Jerry Voutilaisen ja Eero Tammisen, ja nyt uusia vepsulaisia ovat myös Loorents Hertsi, 22, ja Mikko Viitikko, 19. Hertsin sopimus on kaksivuotinen, Viitikon sopimus on muotoa 2 + 1.

Hertsi on pelannut viime vuodet FC Lahden riveissä. Vikkelä laitapelaaja esiintyi viime kaudella 31 Veikkausliigan ottelussa, joissa hänelle kirjattiin neljä maalia ja kaksi maalin alustusta. Hertsi on esiintynyt myös viidessä nuorten ja kolmessa poikien maaottelussa.

– Vaihtelu virkistää, saan uutta nostetta uralle täältä, Hertsi kommentoi VPS:n verkkosivuilla.

Toppari Viitikko edusti viime kaudella HJK:ta, ja pelasi mestareiden riveissä kolmessa ottelussa.

190-senttinen Viitikko nostettiin HJK:n reservijoukkueeseen Klubi 04:n mukaan jo 16-vuotiaana. Viitikko esiintyi kausina 2012-2013 Klubi 04:n paidassa Kakkosessa yhteensä 36 kertaa.

Viitikko on esiintynyt säännöllisesti myös junioreiden maajoukkueessa. Topparille on kertynyt 35 poikien maaottelua.

– Nyt pitää talvella treenata kovaa ja toivottavasti tulee myös onnistumisia, toivottavasti sitä kautta saan myös niitä minuutteja. Nyt pitää vain tehdä kovaa duunia. VPS:ssa topparit pyrkivät avaamaan peliä alhaalta, tykkään sellaisesta, Viitikko toteaa seuran tiedotteessa.

Kommentoi