Ilves kyykähti FC Lahden vieraana – debytantti Pyry Lampinen kellisti maalillaan sarjajohtajan

LAHTI

Suomen cupin loppuottelu mukaan lukien viisi edellistä otteluaan voittanut jalkapalloliigan kärkijoukkue Ilves kyykähti FC Lahden vieraana sunnuntaina. Pyry Lampinen oli ensimmäistä kertaa lahtelaisjoukkueen avauskokoonpanossa ja viimeisteli voitto-osuman isäntien 1–0 (1–0) -voitossa.

–  Fiiliksethän eivät voisi paremmat olla. Sain niin hyvän tarjoilun Jeronimo Amionelta, etten voinut olla laittamatta palloa maaliin. Taistelimme hienosti täydet 90 minuuttia, kommentoi FC Kuusysin 17-vuotias kasvatti Lampinen.

FC Lahden peli oli johtomaalin jälkeen 70 minuuttia puolustustaistelua. Ilves myllytti ottelun kulmapotkut lukemin 12–0 ja laukaukset 14–2. Tamperelaisjoukkueen voittotahti on ollut kiivas, mutta joukkueen kauden liigapeleissään päästämistä kahdeksasta maalista kuusi on tullut viidessä viime ottelussa.

–  Tämmöisiin peleihin ei ole varaa. Annoimme helpon maalin, ja Lahti puolusti sen jälkeen todella alhaalla, harmitteli edellisissä kolmessa ottelussa kuusi maalia laukonut Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki.

–  Kaiken muun voin antaa pelistä anteeksi, mutta en alun lepsutteluamme. Työnteon moraali ei ollut alussa kohdallaan, kuittasi Ilves-luotsi Jarkko Wiss.

Kommentoi