Bottas koki katkeran tappion Silverstonessa – turva-auto järjesti Lewis Hamiltonille voitonjuhlat kotiyleisön iloksi

SILVERSTONE

Valtteri Bottas seurasi apeana formula 1:n MM-sarjaa johtavan Lewis Hamiltonin riemua sunnuntain kilpailun päätteeksi. Hamilton juhli uransa 80:tä ja ennätyksellisesti kuudetta voittoaan Silverstonessa, kun kilpailun alkua hallinnut Bottas oli menettänyt hänelle kirvelevällä tavalla johtoasemansa turva-autotilanteen takia.

Turva-auto hälytettiin radalle, kun paalulta kärkeen kiihdyttänyt Bottas oli piipahtanut varikolla vaihtamassa autoonsa raikkaampaa rengasta. Hamilton osui varikolle turva-autotilanteen aikana, mikä nosti hänet kilpailun kärkeen.

Bottas ylettyi sen jälkeen vain kakkossijaan. Hamilton oli vaihtanut keskikovat renkaat koviin. Bottas jatkoi toisella medium-renkaalla. Hamilton selvisi sen ansiosta kilpailusta yhdellä varikkokäynnillä, mutta Bottas joutui vaihtamaan kilpailun lopussa autoonsa pehmeät renkaat rengassäännön takia.

–  En tiedä, mitä sanoa. Hallitsin kilpailua ja sitten tuli turva-auto. Lewis sai ilmaisen stopin, pääsi kärkeen, ja lopussa minun piti vielä täyttää rengassääntö toisenlaisella rengassetillä, Bottas tiivisti tapahtumat.

–  Ei tosiaan ollut minun päivä.

Hamilton on MM-sarjassa nyt 39 pistettä Bottakselta karussa.

–  Vauhtini oli hyvä sekä aika-ajossa että kilpailussa, joten taistelu jatkuu, Bottas sanoi MM-näkymistä.

Vettel töppäsi rumasti

Bottaksella oli kilpailun loppuvaiheissa myös hyvää tuuria. Takaa-ajajat eivät kyenneet hyötymään hänen toisesta pysähdyksestään, kun Sebastian Vettel ajoi edelleen kolmanneksi kiilanneen Max Verstappenin perään 12 kierrosta ennen maalia.

Kolari pudotti Verstappenin Ferrarin Charles Leclercin ja Red Bull -tallitoverin Pierre Gaslyn perään viidenneksi. Vettel linkutti varikon kautta 16:nneksi.

Tuomaristo mätkäisi Vettelille kymmenen sekunnin aikasakon ja kaksi virhepistettä, mutta Verstappen hyväksyi nelinkertaisen maailmanmestarin anteeksipyynnön.

–  Sebastian tuli juttusille ja selvitimme asian, Verstappen kiitti.

Leclerc innostui kilvanajosta

Verstappen kamppaili kilpailun alkupuolella rajusti myös Leclercin kanssa, mutta kaksikko selvisi siitä kolhuitta.

–  Siitä minulla ei ole mitään valittamista, vaikka jouduin varomaan, etten rikkoisi autoa, Verstappen totesi.

Leclerc ylisti vuolaasti kilpailua, joka sai katsojat huokaamaan ihastuksesta.

–  En ole tainnut koskaan nauttia kilvanajosta kuten tänään, Leclerc hehkutti.

Myös Hamilton ja Bottas järjestivät alkukierroksilla vauhdikkaan näytöksen, jossa nastolalainen kuittasi ärhäkkäällä vastaiskulla tallitoverinsa ohituksen.

Lähtöruudukon 12. paikalta kilpailuun startannut Kimi Räikkönen juuttui tasaiseen keskiryhmään, mutta onnistui nousemaan Alfa Romeollaan kilpailussa kahdeksanneksi.

Räikkönen jumittui keskiryhmään

Kimi Räikkönen juuttui Britannian gp:ssä tasaiseen keskiryhmään. Lähtöruudukon 12. paikalta startannut F1-veteraani kapusi kauden 10. MM-osakilpailussa vähitellen kahdeksanneksi, mikä oli Alfa Romeolle kelpo tulos Silverstonesta.

Räikkösen ajokista löytyi sen verran puhtia, että hän pystyi säilyttämään asemansa, muttei toisaalta kyennyt ohituksiin.

–  Pakko todeta, ettei ollut mikään helpoin viikonloppu eikä kilpailu. Siihen nähden kahdeksas sija oli suhteellisen hyvä tulos. Auto käyttäytyi kaarteissa hyvin, mutta suorilla olisin kaivannut hieman parempaa vauhtia, Räikkönen kuvasi kilpailuaan.

–  Yritin pysyä niin lähellä edellä ajavia, että saisin etua DSR:stä ja pystyisin estämään ohitusyritykset. Lopussa paikan puolustaminen oli yhä hankalampaa, kun renkaat olivat kuluneet.

Räikkönen sai kokeilla Silverstonen juhlallisuuksissa myös F1:n MM-sarjan ensimmäistä voittaja-autoa, joka oli Alfa Romeon valmistama.

–  Oli kiva ajaa vanha Alfaa. Se oli todella äänekäs, ja vaihdelaatikko oli omituinen, mutta sitä oli hieno ajaa ja saada tuntumaa sen ajan autoon, Räikkönen kertoi.

Räikkönen on MM-sarjassa 25 pisteellä kahdeksantena. Hänen parhaat sijoituksensa tältä kaudelta ovat seitsemännet sijat Bahrainin ja Ranskan gp:stä. Pistesijoja on kaikkiaan kuusi.

Kommentoi