Alex Lintuniemestä jo 13:s suomalaispelaaja Carolinan NHL-seuran organisatioon

HELSINKI

Carolina Hurricanes ei anna Sebastian Ahon hankalien jatkosopimusneuvottelujen vaikuttaa uskoonsa suomalaispelaajiin. Seura hankki tiistaina puolustaja Alex Lintuniemen oikeudet sopimusasioita seuraavan CapFriendly-sivuston tviitin mukaan.

Lintuniemestä tulee näin jo 13:s suomalaispelaaja NHL-seuran organisaatiossa. Tämän kesän varaustilaisuudessa Carolina huusi itselleen kolme suomalaista lisää. Sittemmin Aleksi Saarela kaupattiin Chicagoon, mutta heti seuraavana päivänä Hurricanes hankki Erik Haulan Vegasista.

Varsinaisessa NHL-joukkueessa ensi kaudella pelaavat luultavasti Aho, Haula ja Teuvo Teräväinen. Myös Saku Mäenalanen saanee peliaikaa. Lisäksi Janne Kuokkasella on jo NHL-peljä vyöllään.

Mainittujen viiden hyökkääjän lisäksi Carolina teki keväällä sopimuksen Leijonien MM-kultaryhmässä pelanneen Eetu Luostarisen kanssa. Organisaation suomalaisiin maailmanmestareihin kuuluu myös 18-vuotiaiden mukana kultaa 2018 saanut Lenni Killinen.

Puolustaja Ville Räsänen ja maalivahti Eetu Mäkiniemi ovat niin ikään seuran kirjoilla lupauksina. Juhannuksena varatut Patrik Puistola, Anttoni Honka ja Tuukka Tieksola täydentävät Raleighissa kotiottelunsa pelaavan seuran sinivalkoiselta näyttävän tulevaisuuden.

Tuorein hurrikaanipelaaja Lintuniemi oli aiemmin Los Angeles Kingsin omaisuutta. Hän on pelannut edelliset kolme kautta AHL-seura Ontario Reignissä.

Kommentoi