Tilaajalle

VPS-valmentaja tylynä: ”Siinä ei mikään taktiikka auta, jos tahtotilassa jäädään kakkoseksi”

HELSINKI

HIFK–VPS 2–1 (1–0)

Jo kymmenen pelattua ottelua eikä yhtään voittoa – Vaasan Palloseuran vaikea alkukausi sai jatkoa Helsingissä, kun häntäpään kamppailussa HIFK katkaisi oman viiden ottelun voitottoman putkensa vaasalaisten kustannuksella.

Samalla jalkapalloliiga vetäytyy reilun parin viikon maaottelutauolle. VPS:n päävalmentajalla Petri Vuorisella on selkeä teema, missä hänen joukkueensa pitää olla parempi, kun pelit jatkuvat.

– Kuusi pistettä kymmenestä pelistä on todella huono saldo. Iso pelillinen haaste meillä on se, kuinka pystymme luomaan enemmän maalipaikkoja. Hyökkäyksemme ovat liian lyhyitä, jonka vuoksi peli aaltoilee. Jos pidettäisiin palloa enemmän, vastustaja hyökkäisi vähemmän, Vuorinen summaili alkukauden suurta haastetta HIFK-pelin jälkeen.

Perjantai-illan ottelun maalit syntyivät samankaltaisista tilanteista.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen HIFK-konkari Jukka Halme kiitti irtopallosta laukoen pelivälineen voimalla alakulmaan kymmenestä metristä. Toisessa HIFK-maalissa puolustaja Tino Palmasto pommitti isännät kahden maalin karkumatkalle vastaavasta maalinedushässäkästä noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Lisäksi HIFK:n pelaaja oli jo aiemmin kerran läpiajossa, mutta VPS-vahti Martin Kompalla oli siinä vahvempi.

VPS sai laihaa lohtua toisen puoliajan lisäajan lopussa Alain Ebwellen maalista, mutta pisteet jäivät Helsinkiin. Vuorisen mukaan ero joukkueiden välille syntyi tässä pelissä enemmän fyysisestä kuin henkisestä puolesta.

– Heillä oli isoja ja vahvoja pelaajia, jotka näyttivät heti alusta kovuuttaan ja saivat otteen, vaikka tiedettiin mitä tuleman pitää ennen ottelua. Tällaista eroa fyysisyydessä ei ole näkynyt muissa peleissä vaikka ollaan nuori joukkue. Siinä ei mikään taktiikka auta, jos tahtotilassa jäädään kakkoseksi, Vuorinen mietti.

– Meidän tavoitteemme oli alussa päästä etenemään laitojen kautta, mutta ehkä kerran tai kaksi onnistuttiin kiertämään heidän keskikenttänsä ilman suurempaa tulosta. Voitto oli heille täysin ansaittu, Vuorinen summaili.

VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall näkee joukkueensa suurena ongelmana niin ikään sen, että maalipaikkoja ei synny.

– Meillä hyväkään pelaaminen ei ole johtanut riittäviin maalipaikkoihin. Tänään HIFK osasi hyvin jäädyttää peliä. Iso puheenaihe jalkapallossa on se, miten ajanhukka korvataan, Strandvall viittasi moniin HIFK-pelaajien pieniin loukkaantumisiin.

– Se lisäsi tuskaa takaa-ajotilanteessa, kun monesti kesti minuutin ennen kuin peli oli taas käynnissä. Mutta ei se tänään riitä tappion tekosyyksi.

Vuorisen ja Strandvallin mukaan maajoukkuetauko tulee joukkueelle niin henkisesti kuin fyysisestikin hyvään saumaan.

– Olemme pelaajien kanssa sopineet, että he saavat pienen huilin ja sitä kautta ajatukset kokonaan pois pelaamisesta. Ei pieni tauko fysiikassa näy", Vuorinen kommentoi.

Strandvall itse on taistellut fyysisten ongelmien kanssa koko alkukauden ja huili tulee tarpeeseen.

– Olen pelannut enemmän tai vähemmän särkylääkkeiden voimalla. Huolehdin, että olen niin hyvässä ja tuoreessa kunnossa kuin mahdollista kun pelit jatkuvat", Strandvall lupaa.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi