Tilaajalle

”Voi edes vähän iloita” – VPS:n pettymysten kausi päättyi voittoon

KOKKOLA

KPV–VPS 2-3 (1-1)

Vaasan Palloseuran jäähyväiset jalkapalloliigalle eivät tarjonneet pelillisiä hienouksia, mutta kuitenkin voiton, joka lämmitti vaasalaisten mielialaa kolean iltapäivän päätteeksi. Sarjasijoitusten kannalta merkityksetön ottelu muuttui ajoittain koomiseksikin, kun pallot pysähtelivät ja pelaajat liukastelivat Kokkolan keskuskentän litimärällä ja pehmeällä nurmella.

– Ei ole hirveän hyvässä kunnossa täällä tämä kenttä, tuumi VPS:n Samu Alanko, joka laukoi voittomaalin lisäajalla Pallo-Veikkojen verkkoon.

– Vähän mietityttää, miten täällä pelataan ensi viikon sunnuntaina karsintoja. Oli kyllä jaloille raskasta.

Mikäli kelit pysyvät sateisina – jollaisia Kokkolaan on ensi viikon lopulle luvattu – KPV taisi ainakin saada kokemusta siitä, mitä liigakarsintojen tulevassa ratkaisuottelussa saattaa olla luvassa. Pelisuunnitelman tulee varmasti olla toinen kuin normaalisti.

– Tuli sellaisia hetkiä, ettei siinä oikein pystynyt pelaamaan. Kun vanhan pääkatsomon puolella yritti pelata maata pitkin, pallo pysähtyi yhtäkkiä, sanoi KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen, jonka joukkue aloittaa sarjapaikan puolustamisen torstaina Turun Palloseuran vieraana.

– Tämä oli hyvä kenraaliharjoitus karsintapeliin. Ehkä pelisuunnitelmaan pitää tehdä tiettyjä muutoksia.

Vepsulle ottelu ja etenkin sen lopputulos oli pientä lievitystä tuskaan, jota kausi on pitänyt sisällään. Sarjaotteluissa voitto oli joukkueelle vasta kolmas ja ensimmäinen vieraskentillä.

– Kausi on tietenkin ollut pettymys, kun tippuminen tuli, niin onhan tämä kiva päättää tällaiseen, sanoi Alanko, jonka lisäksi Vepsusta viimeistelyssä onnistuivat rankkarin upottanut Steven Morrissey sekä Jerry Voutilainen.

– EI tarvitse lähteä kotiin surumielin ja voi edes jotain iloita. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen. Itsellekin oli henkilökohtaisesti hyvä lopetus, kun pääsi tekemään yhden maalin.

Alanko on yksi niistä pelaajista, joiden sopimus VPS:n kanssa jatkuu myös tulevalle kaudelle. Hänen aikomuksenaan on myös jatkaa kasvattajaseurassaan.

– Ainakin näillä näkymin jään, hän sanoi.

– Minulla on ollut ihan hyvä olla täällä.

Monella muulla pelaajalla sopimukset ovat umpeutumassa ja epäilemättä heissä on runsaasti sellaisiakin, jotka haluavat mieluummin jatkaa pääsarjatasolla. Kesken kauden päävalmentajaksi noussut Christian Sund kuitenkin uskoi, että tulevalla ykkösen kaudella Hietalahdessa jalkapalloilee kelpo joukkue.

– Pyrimme rakentamaan paremman organisaation ja paremman joukkueen kuin tällä hetkellä on. Uskomme, että kaikki yhteistyökumppanimme, jotka ovat tähän asti olleet mukana, tulevat tukemaan meitä vielä enemmän ensi vuonna, sanoi Sund, jolla itsellään on sopimus VPS:n kanssa myös tulevasta vuodesta.

– On aika tärkeätä, että Vaasassa olisi liigajengi. Ensi kaudella tulemme pelaamaan ykköstä, mutta me nousemme vielä sieltä. On se sitten ensi vuonna tai kahden vuoden päästä, me tulemme vielä ja sitten kun tulemme, olemme valmiimpia ja vahvempia, eikä näitä kriisejä tule kesken kaiken.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi