Tilaajalle

Video: ”Pitää hakea koko ajan yksilöiden parasta päivää” – Sarjaohjelma ei päästä Risto Dufvan luotsaamaa Sportia helpolla

VAASA

Risto Dufvan tehtävänä on kääntää jääkiekkoliigan jumbojoukkueen Vaasan Sportin kurssi kohti korkeampia sijoituksia. Ainakaan tuleva sarjaohjelma ei helpota asemien parantelua, sillä vastustajien puolesta kotkapaitojen kalenteri ei voisi ennen joulua paljon haastavampi olla.

Tämän illan kotiottelussa vastassa on sarjakakkonen Tampereen Tappara ja lauantaina matka käy Jyväskylään, jossa vastassa on sarjataulukossa neljäntenä oleva JYP. Ensi viikolla Kuparisaareen puolestaan saapuvat piikkipaikan Oulun Kärpät ja viidennen sijan Tampereen Ilves, joka vaikean syksyn jälkeen on voittanut viidestätoista viime ottelustaan kaksitoista varsinaisella peliajalla.

Ja ennen taukoa edessä ovat vielä vierasottelut suorasta pudotuspelipaikasta kamppailevia Hämeenlinnan Pallokerhoa ja Rauman Lukkoa vastaan.

 

– Meillehän se on ihan sama, mitä sieltä tulee. Tämän vuoden Sportillehan kaikki joukkueet ovat olleet aika pahoja ja vaikeita, naurahtaa Dufva, joka on luotsannut joukkuetta nyt puolentoista viikon ja kolmen sarjaottelun verran.

– Minä näen sen päinvastoin hyvänä. Jos hyppään pelaajan housuihin, niin tietää että nyt täällä tai lauantaina Jyväskylässä ei tule mitään, jos emme ole ihan parhaimmillamme. Meidän pitää hakea koko ajan sitä yksilöiden parasta päivää.

Dufvan ensimmäinen viikko uudessa työpaikassaan sisälsi kolme ottelua, joten pelillisiin asioihin ei juuri ollut aikaa syventyä. Nyt joukkue on saanut harjoitella rauhassa koko alkuviikon ja jäällä on pysähdytty varsin usein fläppitaulun ääreen.

– Tulos ei ole ollut se, mikä toivotaan. Mistä se sitten johtuu, siihen on varmasti monia syitä, mutta tietenkin meidän pitää tarkastella myös pelaamistamme, tuottaako se sitä, mitä haluamme, Dufva sanoo.

Edellisviikolla Sport voitti Kouvolan KooKoon ja pelasi voitosta myös Helsingin IFK:ta sekä etenkin Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Onko siis jonkinlainen käänne parempaan jo saatu aikaan?

– No, valmentajanvaihtohan toimii tämmöisenä keppihevosena, voisi sanoa näin. Parhaimmillaan sillä pystytään hapettamaan joukkuetta uudestaan, tarjoamaan uuden alun mahdollisuus, vastaa Dufva.

– Ilme ja oleminen sinänsä sekä sitoutuminen pelaamiseen paranivat koko ajan, mutta näinhän se käy, eikä tämä riitä. Aina, kun valmentaja vaihtuu, alussa käy näin. Pitemmällä tähtäimellä ratkaisevaa on, että pystyisimme hakemaan raikkautta tekemiseen vielä kuukauden ja kahdenkin päästä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi