Tilaajalle

Vepsun liigataival päättyi liukastellen

KOKKOLA

Jalkapalloliigasta ykköseen putoavan Vaasan Palloseuran kausi päättyi voitokkaasti, kun Kokkolan Pallo-Veikot kaatui haastajasarjan päätöskierroksen vierasottelussa. Hyvin syksyisissä olosuhteissa pelatun ottelun loppuluvut olivat 2–3 (1–1).

Sade oli tehnyt Kokkolan keskuskentän nurmesta pehmeän ja kostean, paikoin vetisen, mikä karsi pelistä hienouksia. Maata pitkin syöttäminen oli hankalaa ja pelaajat olivat vaikeuksissa liukkaan alustan kanssa.

Ensimmäisen vaarallisen maalitilanteen rakensi kotijoukkue kymmenen minuutin kohdalla. Ishmael Yarteyn mainio pystysyöttö vapautti Simo Roihan läpiajoon, mutta VPS-maalivahti Valerii Voskonian esitti oivan jalkatorjunnan.

VPS otti johdon 18:nnella peliminuutilla. KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki pudotti VPS-keskityksen eteensä ja kaatoi irtopalloon kirmanneen Steven Morrisseyn, joka upotti tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun vamasti oikeaan alanurkkaan.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi kulmapotkusta puolen tunnin pelin jälkeen. Adam Vidjeskog oli vahvin taka-alueen kamppailussa ja puski pallon maaliin.

KPV hallitsi avausjakson viimeistä varttia, painosti ja sai aikaan monta uhkaavaa tilannetta. Lähimpänä johtomaalia oli Yartey, jonka laukauksen Jesper Engström pelasti aivan maaliviivalta.

Vepsun verkkoon saakka pallo kuitenkin meni, kun toista jaksoa oli pelattu kuusi minuuttia. Timo Rauhalan laukaus kimposi takaisin tolpasta, mutta Harri Heiermann tykitti paluupallosta tilanteeksi 2–1.

VPS:n tasoitus syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, kun ottelua oli jäljellä vajaat puoli tuntia. Pallo kimpoili rangaistusalueen rajalle Jerry Voutilaiselle, joka laukoi sen varmasti verkkoon.

Ottelun voittomaali syntyi aivan loppuhetkillä. Samu Alanko pääsi tekopaikkaan lisäajalla, eikä erehtynyt.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi