Tilaajalle

Vedolle dramaattinen tappio

VETO–HBA 64–66 (35–32)

Vimpelin Vedon pistetili ei auennut naisten Korisliigan kolmannessakaan ottelussa helsinkiläisen Helmi Basketin vietyä pisteet mukaansa. Ottelu ratkesi todella dramaattisesti Helmi Basketin 194-senttisen Awak Kuierin kolmen pisteen heiton painuessa korisukkaan ottelun viimeisellä sekunnilla.

Veto saa syyttää tappiosta kuitenkin vain itseään, sillä joukkue johti päätösneljännestä parhaimmillaan yhdentoista pisteen marginaalilla. Veto myös möhli täydellisesti jo käsissään olleen voiton, kun hyökkäyspään levypallon kymmenen sekuntia ennen päätössummeria käsiinsä saanut Jamee Swan päätti yrittää koria, kun pelkkä pallon hallussapito pelin loppuun saakka olisi riittänyt voittoon. Swan oli luonnollisesti pettynyt tappioon.

– Kova peli, teimme mitä voimme, koripallojumalatkaan eivät olleet tänään puolellamme, Swan kiteytti.

Vedon päävalmentaja Jarkko Havu harmitteli pelin loppua.

– Peli oli hallinnassamme ja olo oli sellainen, että homma hoituu loppuun saakka. Näinhän siinä kävikin lukuun ottamatta viimeistä puoltatoista minuuttia.

– Loppuhetkillä tuli muutama huono ratkaisu ja päätös, mikä vaikutti lopputulokseen. Meillä ei ollut myöskään onnea pätkänkään vertaa, pallot pomppivat renkaasta ja vastustajan viimeinen heitto taas meni koriin.

Veto-luotsi antoi joukkueelleen kuitenkin myös tunnustusta.

– Pelasimme suurimman osan ottelusta aivan hyvin, eikä moitteen sijaan ole hirveästi. Onnistuimme puolustuksessammekin, sillä kaveri jäi alle 70 pisteeseen. Nyt vain siirretään keskittyminen keskiviikon otteluumme Kotkan Peli-Karhuja vastaan.

Ottelun tasaisuus käy ilmi myös tilastoissa, sillä Veto heitti pelitilanneheittonsa koriin 38 prosentin teholla Helmi Basketin lukeman ollessa 39. Levypallot taas merkattiin Vedolle 43–42.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistemäärän Jamee Swan ja Amy Griffin, 18, sekä Abria Trice, 15. Kentän ehdoton kuningatar taas oli 36 pistettä upottanut ja 14 levypalloa kahminut Awak Kuier.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi