Tilaajalle

”Vaikea kausi kaiken kaikkiaan” – Jääkö KPV-ottelu Jesper Engströmin viimeiseksi VPS:n riveissä?

VAASA

Lämpötila on jonkun asteen verran plussalla. Taivas on harmaa, Hietalahden jalkapallostadionin tekonurmelle tihuuttaa vettä, kun Vaasan Palloseuran edustusjoukkue valmistautuu kauden viimeiseen otteluunsa.

Suuren suurta merkitystä Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraana käytävällä liigakamppailulla ei ole. VPS on jo varmistunut sarjajumboksija pelaa ensi vuonna sarjaporrasta alempana ykkösessä.

Sarjatason vaihtuminen varmistui jo toissa sunnuntaina, jolloin VPS hävisi kotikentällään Helsingin IFK:lle ja karsintoja kohti matkaava KPV voitti Lahdessa. Voisi kuvitella, että pelaajilla on ollut tekemistä, jotta saavat näissä olosuhteissa ladattua itsensä lauantai-iltapäivän taistoon.

– Mielestäni se on mennyt ihan hyvin tähän saakka, VPS:n puolustaja Jesper Engström kuitenkin toteaa.

– HIFK-pelin jälkeen saimme muutaman vapaapäivän, mikä teki varmasti hyvää kaikille. Sai olla vähän itsekseen ja miettiä tilannetta.Nyt, kun treenit ovat taas alkaneet, on mielestäni mennyt ihan hyvin.

Tilannetta on varmasti miettinyt tarkoin myös Engström, nykymiehistöstä pisimpään Vepsun edustusjoukkueessa ollut pelaaja.

– En tiedä, onko kunnon niittiä tullut vielä, hän pohtii yhdeksännen VPS-kautensa saldoa.

– Se varmaankin tulee kauden jälkeen, viimeisen pelin jälkeen tai sitten kun treenit loppuvat ensi viikolla. Mutta onhan se ollut raskasta, ei voi muuta sanoa.

Keväällä Engström oli pitkään loukkaantuneena ja pääsi sarjakaudella pelikentälle vasta juhannuksen jälkeen, ensin kahteen VPS-akatemian otteluun kakkosessa ja lopulta heinäkuussa liigapeleihinkin – kunnes kohtasi uuden loukkaantumisen, jonka jälkeen palasi kokoonpanoon vasta HIFK-otteluun.

– Kausi on ollut henkisesti raskas, kun olin alussa melkein puoli kautta poissa, pääsin pelaamaan muutaman pelin ja sitten tuli taas pieni takapakki. Kun istuu katsomossa, eikä jengille tule voittoja, haluaisi mennä auttamaan, sanoo Engström, jonka edelliskausi päättyi elokuun alussa.

– On ollut vaikea kausi kaiken kaikkiaan, mutta olihan se tosi kivaa, että pääsin pelaamaan tällä kaudella. Olin ollut enemmän tai vähemmän vuoden poissa pelikentiltä.

Vöyrillä syntynyt, Hellnäs BK:n ja Norvalla FF:n junioreissa kasvanut Engström, 27, saapui Vepsuun Vasa IFK:n kautta kaudelle 2011. Hän on kaikista vastoinkäymisistä – kuten vuonna 2013 diagnosoidusta ja myöhemmin voitetusta imusolmukesyövästä – huolimatta ehtinyt kantaa raitapaitaa yli 250 virallisessa ottelussa.

Viime vuodet Engström on ollut joukkueen ehdottomia luottopelaajia. Hän on ollut avauskokoonpanon ja täysien minuuttien pelaaja käytännössä aina, kun on ollut pelikunnossa, ykkösvaihtoehto vasemman laitapakin tontille.

Tuoreimman sopimuksensa VPS:n kanssa Engström allekirjoitti syksyllä 2017. Tuolloin laadittu paperi oli malliltaan 2+1-vuotinen, joten siitä on jäljellä enää mahdollinen optiovuosi. Engström ei kuitenkaan ole vielä tehnyt päätöksiä tulevaisuudestaan, joten tiedämme vasta myöhemmin, jääkö KPV-ottelu hänen viimeisekseen VPS:ssa.

– Olen miettinyt, että pelaan nyt tämän kauden loppuun ensin, ja katsotaan sitten, mitä tulee, hän sanoo.

– Kyllä minä luulisin, että jatkan pelaamista. On kyllä vielä haluja pelata, mutta missä pelaan, se on vielä auki.

Jalkapalloliigan haastajasarjan ottelu Kokkolan Pallo-Veikot–Vaasan Palloseura lauantaina kello 15 Kokkolan keskusurheilukentällä.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi