Tilaajalle

Tuore Legends-sarjan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestari jakaa kunniaa mekaanikoilleen – Seuraavaksi MM-kisoihin Yhdysvaltoihin

Vaasalaiskuljettaja Philip Miemois ja hänen tiiminsä tekivät kaudella 2019 monta asiaa oikein, ja sen seurauksena Miemois juhlii nyt Legendsien historian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Legends -rata-autojen SM-sarja huipentui sunnuntaina Alastaron radalla. Legendsit saivat virallisen SM-arvon kaudelle 2019, ja sarjan historian ensimmäinen Suomen mestari saatiin selville vasta kauden viimeisessä kilpailussa.

APR Competition -tiimiä edustava Miemois ajoi paalulta voittoon sunnuntain ensimmäisessä kilpailulähdössä. Toiseksi ajoi Miemoisin mestaruutta ankarimmin uhannut Veli-Pekka Karttunen.

Sunnuntain viimeisessä startissa mestaruus oli kahden kauppa. Miemois ja Karttunen ajoivat peräkanaa ruutulipulle saakka, ja Miemois oli vain niukasti Karttusen edellä.

– Olemme tehneet kaiken niin hyvin, kuin olemme pystyneet. Mekaanikot ovat myös tehneet kaiken, mitä pystyy, eikä meillä ole ollut teknisiä ongelmia tänä vuonna. Sen takia olen varmasti voittanutkin, Miemois jakoi kunniaa tiedotteessa.

– Oli kyllä jännittävät paikat loppuun asti. Kun tulin pääsuoralle, tiesin, että se on siinä.

Saman tiimin Mathias Hertén vei SM-pronssia.

Vaasalaistiimin kolmikko NEZ-kärjessä

Suomen mestaruuden lisäksi Alastaron radalla ratkottiin Pohjois-Euroopan eli NEZ-sarjan mestaruus. APR Competition miehitti sarjan kärkikolmikon: Miemois voitti mestaruuden, Johan Ahokas oli toinen ja Leevi Lintukanto kolmas.

Vaasalainen tiimipäällikkö Ahokas oli iloinen mies kauden päätöskilpailun jälkeen. Ahokkaan oma kausi ei mennyt odotetusti, mutta tiimin kauden päätavoite ylittyi moninkertaisesti.

– Tämä on aivan huikeaa, tätä on haettu monta vuotta. Viimeksi tiimille tuli mestaruus 2014. Meillä oli yksi tavoite ennen kauden alkua: sama kuka meistä voittaa, kunhan tiimille saadaan Suomen mestaruus. Ja se tavoite saavutettiin. Erityiskiitos kaikille huoltotiimiin kuuluville, ilman heitä mikään ei olisi onnistunut, Ahokas iloitsi tiedotteessa.

Vaasalaistiimin seuraava koitos on marraskuussa, kun kuljettajat lähtevät Legendsien MM-kilpailuihin Yhdysvaltoihin.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi