Tilaajalle

TPS-ottelun kolmannen erän hurja nousu on balsamia pienessä kriisissä painiskelevan Sportin ”haavoihin”

VAASA

SPORT–TPS 5–6 VL. (1–3, 1–2, 3–0, 0–0, 0–1)

Perjantai-illan liigaottelu saattoi olla juuri sellaista mentaalista pika-apua, jota pienessä kriisissä painiskeleva Vaasan Sport tarvitsi. Sport nousi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin Turun Palloseuran kanssa ja hinasi ottelun ensin jatkoajalle ja sieltä vielä voittolaukauskisaan.

Voittolaukauksilla TPS oli parempi. Turo Asplund oli Sportin ainoa onnistuja, kun TPS:sta onnistuivat Greg Squires ja kokenut Ilari Filppula, jonka osuma sinetöi ottelun.

Sport on kuitenkin perjantain jälkeen Liigassa jumbona, kun TPS punnersi voittonsa ansiosta sen edelle sarjataulukossa.

Päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma oli voittolaukauskisan tappiosta huolimatta omistaan ylpeä.

– Olimme mielestäni valmiita peliin, mutta yllättävän nopeasti siinä sitten renkaat kuitenkin tyhjenivät, Pajuluoma kuvasi tilannetta.

– Mutta hienon nousun joukkue rakensi. Puhuimme toisella erätauolla peliin heittäytymisestä, ja ensimmäisen kerran tällä kaudella saimme jalostettua puheet teoiksi jäällä. Tästä ottelusta lähtee kolmas erä mukaan, Pajuluoma innostui.

Oma osuutensa oli uudistuneella ylivoimakokoonpanolla. Sport viimeisteli ylivoimalla kaikkiaan kolme maalia.

Jäähyt ja pelivireen pieni repsahtaminen tulivat avauserässä Sportille kalliiksi. TPS teki erässä kolme maalia, joista kaksi ylivoimalla.

Sport-pakki Paul Geiger sai kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta jo ensimmäisellä peliminuutilla, ja ajassa 2.23 Lauri Pajuniemi vei TPS:n 0–1-johtoon.

Sport leipoi 1-1-tasoituksen ylivoimalla ajassa 11.19. Asialla oli joukkueen tehomies Roope Talaja, ja TPS:sta jäähypenkkiä kulutti tuolloin Aleksi Anttalainen.

Vaasalaisten riemu tasoituksesta ei kestänyt edes puolta minuuttia, kun liigadebytantti Joel Janatuinen vei TPS:n 1–2-johtoon.

Seuraavaksi lähti jäähylle Sportin Juho Liuksiala, ja TPS:n kultakypärä Anton Holm tekikin joukkueelleen kolmannen osuman ajassa 16.00.

Sport vaihtoi maalivahtia TPS:n kolmannen maalin jälkeen, ja Stefan Steenin tilalle luisteli Niko Hovinen.

– Siinä vaiheessa oli vähän sellainen tunne, että taasko näin, kuvaili 3–5-kavennuksen Sportille kolmannessa erässä tehnyt hyökkääjä Aleksi Ainali.

– Pelillisesti meillä ei ollut hätää, mutta jotenkin saamme itse itsellemme kuopan kaivettua.

TPS teki neljännen maalinsa toisen erän alussa, ja sitä seurasi ylivoimalla Ainalin jäähyn aikana 1–5-osuma. Erän puolivälin jälkeen Sportille tarjoutui ylivoima kolme kertaa. Holmin ja Squiresin rangaistukset eivät vielä tuottaneet kavennusta, mutta Joseph Piskulan "istunnon" aikana Liuksiala kavensi 2–5:een.

Ainali teki 3–5-osumansa ylivoimalla. Sportin neljättä maalia tarkastettiin videolta peräti kuusi, seitsemän minuuttia. Videotarkistuksen jälkeen Steven Seigon viimeistelemä osuma hyväksyttiin. Peli oli tuossa vaiheessa seis yhteensä lähes vartin, kun Seigon maalin jälkeen korjattiin vielä kaukalon irronneita pleksejä.

Yllättävä tauko ei kuitenkaan hyydyttänyt Sportia, vaan Chris DeSousa, Talaja ja Ainali juonivat komean tasoitusosuman. Näin koko peli alkoi ikäänkuin uudestaan.

– Ottelun häviäminen ei miellytä, tietenkään, mutta kolmannen erän kiri antaa valtavasti uskoa tekemiseen, Ainali sanoi.

Parannettavaa on myös kamppailupelaamisessa.

– Sen kanssa olemme jääneet luokalle jatkuvasti alkukauden aikana, Pajuluoma näki.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi