Tilaajalle

Terrori-iskut toivat huolen Itä–Länteenkin

Euroopassa viime aikoina sattuneet terrori-iskut huomioidaan pesäpalloilun Itä-Lännen turvallisuusvalmisteluissa. Itä–Länsi pelataan Imatralla kesä-heinäkuun vaihteessa.

Pesäpalloliiton vt. kilpailupäällikön Jari Malisen mukaan asioita varmasti tehostetaan ja tarkkaillaan. Malinen nostaa tämän esille Imatralla ensi viikon torstaina pidettävässä järjestelykokouksessa.

– Emme ole virallisesti laittaneet asiaa (mahdollinen turvallisuusuhka) esityslistalle, mutta meidän täytyy jollain tavalla se keskustella ensi viikon kokouksessa.

Malinen sanoo, että kokouksessa on syytä pohtia paikallisten järjestäjien kanssa muun muassa sitä, pääseekö Imatran Ukonniemen pesiskentälle tai sen lähelle kuorma-autolla.

Esimerkiksi huhtikuun alussa kuorma-auto ajoi ihmisjoukkoon Ruotsin Tukholman keskustassa Drottninggatanilla. Terrori-iskuja on tehty kuorma-autolla myös muun muassa Ranskan Nizzassa ja Saksan Berliinissä.

Malinen haluaa keskustella Imatralla myös muista tavoista parantaa ihmisten turvallisuutta Itä-Lännessä. Yksi tällainen voisi olla metallipaljastimien ottaminen käyttöön.

– Varmasti se on myös sellainen, mikä pitää ottaa esille Imatran kokouksessa: onko syytä lähteä tarkentamaan myös sitä asiaa? Nyt en osaa vastata asiaan paremmin.

Malinen kuvailee Imatran stadionia ja sen lähiympäristöä avaraksi tilaksi, jossa sisäänkäyntiä on helpohko kontrolloida.

Suojelupoliisi on julkisuudessa aiemmin kertonut, että yksittäisten toimijoiden uhka on Suomessa kohonnut.

– On tärkeää, että tiedostetaan, että uhkatekijöitä on olemassa, Pesäpalloliiton Malinen sanoo.

Hänen mielestään riski terroriasioita miettiviin ihmisiin on aika pieni pesäpalloilun ottelutapahtumissa esimerkiksi Superpesiksessä, ja yksittäisten superpesisotteluiden turvallisuustilanne on tällä hetkellä riittävällä tasolla.

– Mutta jos saamme jostain tietää, että uhka-arvio on nousemassa, silloin pitää toimia sen mukaan. Tästä on ollut kahvipöytäkeskustelua.

– Jos sitä ajatellaan laajemmin, ehkä meidän Itä–Länsi-tapahtuma on sellainen asia, mikä pitää ottaa vakavammin esille. Siellä on paljon ihmisiä paikalla, ja se saattaa herättää tiedotusvälineiden kautta tällaista kiinnostusta, julkisuus nimenomaan. Mutta yksittäinen ottelutapahtuma ei varmasti ole sellainen, joka herättää. Tai mistä sitä nykymaailmassa tietää. Eihän näitä muitakaan ole voitu ennakoida, mitä on nyt tapahtunut maailmalla.

Tukholmassa sattunut isku tuli iholle, koska samassa kaupungissa alkaa superpesiskausi lauantaina. Ensin naisten Superpesiksen runkosarjan avausottelussa kohtaavat Manse PP ja Pesäkarhut ja tämän jälkeen miesten ottelussa Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelut pelataan Zinkensdammin urheilupuistossa.

– Kun tämä (Ruotsin isku) tapahtui, tuli heti mieleen, miten Södermalmilla asiat ovat ja pitääkö sitä jotenkin huomioida. Tietoisesti mitään ei ole sen asian eteen tehty, Malinen kertoo.

JARNO RANTA

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Osta Digilehti ja verkon kaikki sisällöt! 1kk vain 14,90€

Osta