Tilaajalle

Sundman luottaa SJK:n iskukykyyn ensi kaudella: Uskon, että tämä laiva rupeaa kääntymään parempaan suuntaan

SEINÄJOKI

Seinäjoen Jalkapallokerhon pelit Veikkausliigassa ovat sujuneet alakanttiin, mutta Joonas Sundman , 21, voi olla kauteensa tyytyväinen. Puolustaja on ahertanut isoja minuutteja sekä seuransa että alle 21-vuotiaiden maajoukkueen riveissä.

– Sanoisin, että tämä ollut itselleni hyvä kausi. Loukkaannuin viikkoa ennen sarjan alkua ja siinä meni kaksi kuukautta, mutta sen jälkeen olen päässyt hyvin joukkueeseen takaisin ja on tullut pelattua paljon ysikymppisiä.

Jonkinmoisena yllätyksenä itselleen Sundman nousi myös U21-maajoukkueen aloituskokoonpanoon.

– Ennen karsintoja pelatuissa harjoitusotteluissa en ollut aina avauksessa, mutta olen saanut aloituspaikan jokaisessa karsintapelissä ja olen siihen todella tyytyväinen. Olen näyttänyt hyviä otteita niin Veikkausliigassa kuin maajoukkueen harjoituspeleissäkin ja ansainnut aloituspaikan.

U21-maajoukkue voitti hiljattain EM-karsinnassa Maltan 4–0 ja hävisi Tanskalle 0–1.

– Häviö jäi vähän kaivelemaan, mutta Tanska on hyvä joukkue, Sundman miettii.

Edessä on vielä 14. marraskuuta vieraspeli Romaniassa.

– Siellä on taas uusi mahdollisuus ottaa kolme pistettä ja lopettaa tämä vuosi voittoon. Onneksi seurajoukkueen treenit jatkuvat vielä jonkin aikaa, vaikka kausi päättyy.

Seinäjokelaispelaaja on viihtynyt maajoukkueen värikkään päävalmentajan Juha Malisen komennossa.

– Tykkään Malisen tyylistä valmentaa todella paljon. Hän saa joukkueen syttymään ja tappelemaan. Hänellä on auktoriteettia pelaajiin, Sundman kehuu.

Sundman teki hiljattain kaksivuotisen kontrahdin SJK:n kanssa.

– Olin todella onnellinen, kun SJK halusi tarjota jatkosopimusta. Totta kai jokaisella pelaajalla on mielessään ulkomaan kentät, mutta näen asian sillä tavalla, että SJK antaa minulle mahdollisuuden pelata kotikaupungin seurassa kaksi hyvää kautta ja siirtyä toivottavasti sitten ulkomaille.

Eläminen ulkomailla ei ole Sundmanille mitään uuttaa, sillä hän muutti jo 16-vuotiaana asumaan Englantiin ja treenaamaan Aston Villan akatemiassa.

– Pelasin siellä kolme vuotta. Ensimmäinen vuosi oli aika lailla totuttautumista itse jalkapalloon, kulttuuriin ja kieleen. Toisena vuotena tuli ikävästi pari loukkaantumista ja pelit päättyivät jo ennen kesää.

Viimeisellä sopimuskaudellaan Sundman pääsi pelaamaan Aston Villan U23-ryhmässä eli reservijoukkueessa.

– Aloitin aivan loistavasti, mutta valitettavasti tuli taas loukkaantuminen ja sen jälkeen uusi loukkaantuminen, enkä päässyt enää loppukaudesta pelaamaan.

Seura ilmoitti, ettei halua jatkaa sopimusta.

– Se jäi todella paljon harmittamaan. Minulla oli sellaiset mielikuvat, että siellä olisi jatkettu vielä vuoden tai kaksi, mutta vastainkäymisistä oppii ja ne kasvattavat henkisesti.

Päättyvä sesonki ei jää SJK:n historiaan kovinkaan mairittelevana.

– Viimeisistä kymmenestä pelistä ei ole voittoa, joten haluamme puhdistaa vähän naamaa ja lopettaa sarja hyvään voittoon. Uskon, että tämä laiva rupeaa kääntymään taas ensi kaudella parempaan suuntaan. Alamäet yleensä opettavat aika paljon. Silloin kun ei mene hyvin, pitää pysyä kovana pääkopan puolella, Sundman painottaa.

Maalinteko ja voittaminen ovat olleet SJK:lle tuskaista.

– Saimme alkukaudesta taisteltua pisteitä, vaikka meidän peliesityksemme eivät ajoittain olleet niin hyviä, Sundman muistuttaa.

Kesän edetessä vaikeudet kasvoivat.

– Jotenkin tuntuu, että kun olemme jääneet peleissä häviölle, niin emme ole enää saaneet itseämme takaisin peliin. Meille on tullut jonkinlainen takalukko, jota emme ole saaneet mitenkään auki.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi