Tilaajalle

SPV kadotti hyvän otteensa – EräViikingit nousi kanveesista ja vei pisteet Seinäjoelta

SEINÄJOKI

SPV–ERÄVIIKINGIT 5–7 (2-1, 1-2, 2-4)

Seinäjoen Peliveljet koki kauden avaustappionsa salibandyliigassa, kun EräViikingit venyi Seinäjoella isäntiään kypsempään esitykseen.

Ottelun alku lupaisi Peliveljille hyvää ja kaunista, sillä Henri Myllymäki ja Jari Hankkio veivät punapaidat 2-0 hohtoon kymmenessä minuutissa. SPV:n vauhdikas syöttöruletti tuntui olevan vieraille aivan liikaa isäntien luodessa maalipaikkoja tuhkatiheään.

Toisessa erässä ErVi pääsi peliin mukaan ja sai käännettyä kolmannessa erässä ottelun edukseen. Tuomas Aho iski 10 minuuttia ennen loppua 4-5 ja Eero Nuutinen viisi minuuttia ennen summeria 4-6. Nuo osumat olivat ratkaisevia.

Kentän hahmo oli vieraiden maalivahti Santtu Strandberg, jolla oli kerrassaan hyvä päivä SPV:n tulituksessa.

SPV:n maalilla pelannut Rasmus Hasu voi harmitella paria-kolmea vieraiden täysosumaa.

– Saatiin, mitä ansaittiin. Vastustaja oli tuon verran parempi. Paikkojahan meillä oli tehdä lisää maaleja, mutta hassattiin ne, tehot 1+2 taiteillut SPV:n laitahyökkääjä Sami Koski totesi.

SPV:n päävalmentaja Tommy Koposen mukaan peli luiskahti SPV:n käsistä pahan kerran.

– Hyvä alku ja oltaisiin voitu tehdä enemmän maaleja . Toisessa eräsä annettiin peli vastustajalle. Ei mennyt meillä nappiin tänään. Nyt oli EräViikinkien päivä, Koponen tuskaili.

Voittomaalin tehnyt Nuutinen myönsi, että SPV:n reipas alku yllätti.

– Tiedettiin, että SPV tulee alusti asti lujaa, mutta silti se pääsi yllättämään. Sitten peli lähti rullaamaan. Kova tempo ottelussa oli. Ei paljon kykitty, Nuutinen sanoi.

EräViikinkien valmentaja Bengt Lodenius oli huojentunut, ettei ottelussa käynyt hänen suojateilleen hullummin.

– Ensimmäinen kymppi oltiin telineissä ja huonoja ja taululla olisi voinut olla rumemmatkin lukemat. Saatiin raavittua itsemme mukaan peliin avauserän lopussa. Toisessa erässä vietiin jo peliä ja saatiin siitä itseluottamusta. Loppu oli meiltä kypsää peliä, analysoi Lodenius ja antoi kiitosta maalivahdilleen Strandbergille.

– Upea peli häneltä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi