Tilaajalle

Sportissa läpimurtonsa tehnyt puolustaja Sund pelaa alkaneen kauden sittenkin kotimaan liigassa

Vaasan Sportin liigajoukkueessa läpimurtonsa tehnyt puolustaja Tony Sund pelaa kuluvalla kaudella kotimaan Liigassa ja Turun Palloseurassa, kertoo TPS verkkosivuillaan.

TPS kertoo, että Sund liittyy ensi maanantaina joukkueen kokoonpanoon lainasopimuksella. 24-vuotias Sund palaa Turkuun NHL-joukkue San Jose Sharksin riveistä, jonne hän teki viime keväänä sopimuksen.

– Suunnitelma oli hyvin pitkälti se, että Tony pelaisi meillä tulevan kauden. Kiitos San Joselle siitä, että he pitivät meidät tietoisina koko ajan missä Tonyn kanssa mennään, koska välillä nämä asiat myös muuttuvat, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoo seuran verkkosivuilla.

– Tonylle on kaavailtu iso rooli meille täksi kaudeksi, joten on sanomattakin selvää, että olemme innoissamme saadessamme hänet takaisin.

Sund oli viime kaudella Liigan viidenneksi tehokkain puolustaja ja teki 60 ottelussa tehopisteet 8+27. Hänet nähtiin myös Leijonien kevään MM-leirillä, ja hän putosi viimeisten pelaajien joukossa lopullisesta MM-kisaryhmästä.

Sund sanoo olevansa valmis debyyttiinsä TPS-paidassa.

– NHL on edelleen tavoitteeni, mutta sitä ennen haluan ottaa urallani seuraavia kehitysaskelia. Minulle TPS on paikka, jossa pääsen kehittymään parhaissa mahdollisissa olosuhteissa, sanoo Sund.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi