Tilaajalle

Sportin Robin Salo siirtyy SaiPaan Neymar tarvitsee vielä kuukauden toipumisaikaa Levillä lykittiin 24 tunnin hiihdon ME-lukemat: 472 ja 375 kilometriä

KITTILÄ

SaiPa on tehnyt Robin Salon kanssa kevääseen 2020 kestävän sopimuksen.

Neljä edellistä kautta Vaasan Sportia edustanut Salo teki viime kaudella 43 ottelussa tehot 0+5=5.

– Tämä kausi oli tosi haastava. En ihan päässyt omaan peliin missään kohdassa kiinni ja vähän ylös alas meni koko ajan. Ajattelin sitten, että maisemanvaihto voi olla hyvä vaihtoehto tähän.

– Robin ei ole ihan ottanut niitä steppejä muutaman viime vuoden aikana, kuin moni muu tai pelaaja itse olisi odottanut. Miehestä löytyy potentiaalia ja ennen kaikkea kiekollista taitoa, kertoo joukkueen päävalmentaja Tero Lehterä .

Salo on NHL-seura New York Islandersin toisen kierroksen varaus viime kesältä.

Brasilian ja ranskalaisseura PSG:n tähtijalkapalloilija Neymar on poissa tositoimista noin toukokuun puoliväliin asti.

Neymar mursi jalkapöytänsä helmikuun lopussa Ranskan liigan ottelussa. Hän on toipumassa jalkaleikkauksestaan parhaillaan kotimaassaan.

Aiemmin PSG:n päävalmentaja Unai Emery aprikoi, että hyökkääjä saattaisi palata viheriöille jo huhtikuun puolivälin tienoilla.

– Tarvitsen vielä kuukauden kuntoutuakseni. Jalka on parantunut hyvin, Neymar kertoi perjantaina brasilialaiselle TV Globolle.

Ranskan liigan päätöskierros on ohjelmassa 19. toukokuuta. Brasilia pelaa avauskamppailunsa MM-kisoissa Sveitsiä vastaan 17. kesäkuuta. (STT-AFP)

Ylläs-Levillä todistettiin perjantaiaamuna kahta maailmanennätystä, kun 24 tunnin maastohiihdon ME-kokeet saatiin maaliinsa.

Miesten sarjassa suomalainen Hans Mäenpää taittoi vuorokauden aikana peräti 472 kilometriä, ja naisissa suomalainen Anni Angeria urakoi 375,564 kilometriä.

Mäenpää kohensi Teemu Virtasen nimissä ollutta ME-tulosta 39 kilometrillä. Virtanen joutui jättämään torstaiaamuna alkaneen ME-yrityksen kesken seitsemän tunnin ja 140 kilometrin jälkeen, ja 13 tunnin kohdalla myös norjalaishiihtäjä Daniel Strand siirtyi sivuun.

Mäenpää jatkoi loppuun saakka ja lopulta komeaan uuteen ennätykseen. (STT)

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi