Tilaajalle

Sportin A-nuoret jäivät sarjassa jumboksi

SPORT A–ILVES A 3–4 (2–1, 1–2, 0–1)

Vaasa

Seppo Hautala

Nuorten jääkiekon liigaturnauksessa koettiin melkoinen yllätys, kun Sportin A-nuoret joutuivat tunnustamaan Tampereen Ilveksen paremmakseen. Voittonsa takia Ilves luovutti SM-liigan viimeisen sijan Sportille, tosin kolme joukkuetta on tasapisteissä.

Päivän ensimmäisen ottelun perusteella Sport pelasi perjantaina hyvän ottelun Tapparaa vastaan, sillä Tappara pöllytti lauantaina lukemin 7–0 Kärppiä. Ei kukaan voi sanoa, että Sport olisi pelannut Ilvestäkään vastaan huonosti. Pienet asiat ratkaisivat, kuten usein on tapana sanoa.

– Kokonaisvaltaisesti pelimme oli hyvää ja homma oli täysin hallussa. Sitten peli kuitenkin valui juoksuhiekkana sormien läpi, kertoi Sportin päävalmentaja Olli Hällfors osuvin kielikuvin.

Pelin uskottiin ratkenneen, kun Mikael Pakkanen teki heti toisen erän alussa tilanteeksi 3–1 Sportille. Kuinka ollakaan, Pakkasen maali oli Sportin viimeinen, mutta Ilves sen sijaan aloitti maalien teon.

Sportin puolustukseksi olisi kiva sanoa, että joukkue on kokematon ja nuorentunut viime kaudesta merkittävästi. Sen Hällfors lähes kieltää.

– On tässä ollut jo pelejä niin paljon, ettei kukaan voi sanoa, että kokemattomuus paistaa läpi.

Hällfors peräänkuuluttaa myös pelaajilta oikeita ratkaisuja, jotka palvelevat joukkuetta. Lisäksi pelaajilta odotetaan monipuolisuutta.

– Jokaisen on pystyttävä puolustamaan ja hyökkäämään. Se on nykyjääkiekon trendi, muistutti Hällfors.

Ilves teki puolet maaleistaan ylivoimalla. Voittomaalissa Jesper Ahlroth istui tuplakakkosta kampituksesta.

– Loppukiri jäi vajaaksi, kun ryssimme alivoimapelissä Ilvekselle neljännen maalin, paheksui Hällfors.

Sport ja TUTO Hockey ovat turnauksessa vielä voitoitta, mutta muut joukkueet ovat avanneet pistetilinsä. Tappara ja HIFK ovat menestyneet parhaimmin, sillä ne ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Sinänsä olisi mielenkiintoista nähdä joukkueiden keskinäinen ottelu, mutta sitä ei ole tässä turnauksessa luvassa. (SH)

Sportin naisille avausvoitto

TPS–SPORT 3–6 (1–1, 0–2, 2–3)

Turku

Sportin naisjoukkue otti kauden avausvoittonsa Turun Palloseuraa vastaan kauden yhdennessätoista jääkiekko-ottelussa. Osa Sportin vaasalaiskatsojista oli jo vaipunut epätoivoon, joten voitto tuli sekä pelaajille että katsojille hyvään aikaan.

– Koko joukkue pelasi hyvän pelin ja tilanneratkaisut olivat oikeita. Tämä voitto teki varmasti pelaajille hyvää ja kasvatti itseluottamusta, uskoi Sportin päävalmentaja Marko Haapala.

Alkuhaparoinnin jälkeen Sport oli elementissään. Noora Mylläri teki pari näppärää maalia ja syötti yhden, joten peli-ilo alkaa olla löytymässä. Myös Wilma Hautamäki teki kaksi maalia, joista ensimmäinen oli liigauran avausmaali. Toinen puolestaan oli Sportin neljäs, eli ottelun voittomaali.

– Myös Josefina Koskinen ja Sara Erkkilä pelasivat todella hyvän ottelun, lisäsi Haapala.

Sport siirtyi lauantai-illan mittaan Hämeenlinnaan, jossa Sport kohtaa sunnuntaina paikallisen Pallokerhon. HPK on sarjassa kuudentena, joten mikään mahdoton tehtävä voitto ei olisi. (SH)

Muik Hockeyn tappioputki kasvaa

MUIK HOCKEY–HC GIANTS 1–6 (0–2,1–3, 0–1)

Uusikaarlepyy

Muik Hockey ei pääse millään voiton syrjään kiinni jääkiekon Suomi-sarjassa. Kauden avausottelun Muik Hockey voitti, mutta sen jälkeen on tullut kahdeksan tappiota peräkkäin. Lauantaina HC Giants Hollolasta vei pisteet Uudestakaarlepyystä.

Pelin erikoisuus oli siinä, että HC Giantsin maalivahdilla Ville Viskarilla oli jokaisessa erässä enemmän torjuntoja kuin Muik Hockeyn Marcel Mattssonilla.

– Se kertoo ainakin tehottomuudesta. Tosin toinen ja kolmas erä olivat meidän näennäistä hallintaa, kun Giantsilla oli niin hyvä johto, tiesi Muik Hockeyn päävalmentaja Marcus Ittonen.

Ittonen toivoi, että joukkueesta löytyisi enemmän "hanttihommien" tekijöitä.

Tällä Ittonen viittaa kulmavääntöihin ja muuhun taisteluun. Ainoastaan kapteeni Erik Backlund on Ittosen mukaan valmis raakaan työhön kentällä. (SH)

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi