Tilaajalle

Sport rakentaa pelaajabudjettiaan hillitysti – seurapomot kertovat nyt, miksi NHL-korvauksia ei sijoiteta pelaajahankintoihin

Hyökkääjä Joel Kivirannan ja puolustaja Tony Sundin NHL-sopimukset tuovat Vaasan Sportin kassaan lähes puoli miljoonaa euroa kuluvalla kaudella. Rahoilla ei kuitenkaan tehdä pelaajahankintoja.

Kun luvassa on puoli miljoonaa euroa jokseenkin yllätyksenä ja budjetin ulkopuolelta, moni Sport-kannattaja odottaa, että rahat panostetaan joukkueeseen. Sportin urheilullinen tavoite on ollut pudotuspeleihin pääsy ja pitkällä aikavälillä pudotuspelipaikan vakiinnuttaminen – ja sitä varten on tehtävä ns. ykköskorin hankintoja.

Suuria panostuksia ei kuitenkaan ole luvasssa parin seuraavan vuoden aikana. Poikkeuksia hankinnoille ovat yksittäiset tilanteet, joita voi syntyä esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi.

– NHL-rahat menevät Sport-konsernin tulostilille. Niitä ei käytetä, linjaa Heikki Hiltunen, Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

– Alkaneesta kaudesta ja tilikaudesta kaavaillaan vahvasti voitollista. Meidän on myös vahvistettava kassaa ja tasetta. Kassatilanteemme on koko liiga-ajan ollut äärimmäisen tiukka.

Sport perustelee ratkaisuaan myös hillityn kasvun strategialla, jonka valitsi pari vuotta sitten, sekä Vaasan jäähallin remontilla, johon myös Sport Oy sijoittaa varojaan.

– Jäähallin remontti ja laajennus ovat asioita, jotka mahdollistavat liikevaihtomme kasvattamisen ja sen, että pystymme tekemään voittoa jatkossakin, muistuttaa Sport Oy:n toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

– Ilman uutta jäähallia olisi täysin mahdotonta taistella liigan kärkipaikoista missään vaiheessa. Uudistettu jäähalli luo edellytykset sille tavoitteelle.

Kurtén ja Hiltunen ovat erittäin tietoisia siitä, että vaasalainen kiekkokansa odottaa Sportilta pelaajabudjetin kasvattamista ja joukkueen rakentamista pudotuspelitavoitetta silmällä pitäen.

– Ei painetta budjettiin tule, vaan paine on aina voittaa pelejä. Vaikka meillä olisi 2,5 miljoonan euron pelaajabudjetti ja joukkue ei voittaisi, se 2,5 miljoonaakaan ei kannattajille riittäisi, Kurtén vertailee.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi