Tilaajalle

Sport-pelaajan loukkaantuminen keskeytti naisten liigaottelun tunniksi

Vaasan Sportin jääkiekkonaisten Liigaottelu Kuopion KalPaa vastaan sai ikävän käänteen, kun Jenny Tienvieri loukkaantui kolmannen erän alussa vakavan näköisesti. Tienvieri törmäsi KalPan maaliin ja jäi jäälle makaamaan.

Monen paikalla olleen mielestä ambulanssin tulo kesti luvattoman kauan, samoin Tienvierin siirtäminen ambulanssiin.

Peli oli keskeytyksissä kaiken kaikkiaan tunnin verran. Ambulanssi saapui jäähallin taakse ja ensihoitajat tulivat jäälle noin 15 minuutissa.

– Tienvieri pystyi puhumaan ja liikuttamaan kaikkia raajojaan, mutta valitti niskakipua, ilmoitti Sportin päävalmentaja Marko Haapala lyhyesti.

Ottelussa Sport oli taas ottavana osapuolen, ja takkiin tuli peräti 0-12 (0-3, 0-5, 0-4).

Sport pelasi joitakin hyviä jaksoja, mutta vastaavasti omalla alueella tuli karmivia virheitä. Toisaalta KalPa liikutti kiekkoa melko vauhdikkaasti. Toisessa erässä Sport prässäsi hyvin KalPan alueella, mutta kun kiekko ei mennyt maaliin, KalPa teki saman tien neljännen maalinsa.

– Painotimme oman maalin edustan pelaamista, mutta KalPa teki 12 maalista kymmenen meidän maalin edustalta. Joko olemme puhuneet epäselvästi tai ei ole kuunneltu tai ei ole ymmärretty. Oman maalin edessä olimme liian pehmeitä, paheksui Haapala.

Lauantaina Sportin peli parani loppu kohti, sunnuntaina voidaan sanoa, että tapahtui päin vastoin. Jotakin kuvaa sekin, että peräkkäisissä vaihdoissa tuli takaiskumaalit. Näin kävi toisessa erässä kahdesti.

Sportin puolustukseksi on taas sanottava, että KalPassa viiletti monta huippupelaajaa. Heistä Elisa Holopainen ja Tanja Niskanen voivat leveillä MM-hopealla. Holopaisen tehot sunnuntaina olivat 5+1, joten jonkinlaisesta pelihenkilöstä on kyse.

– Lähdimme hakemaan tähän peliin hyvää viisikkosuorittamista, kun muutimme ketjuja lauantain jälkeen. Toisessa erässä pelimme parani koko ajan, kertoi KalPan päävalmentaja Marjo Voutilainen.

Voutilainen tunnusti, että joukkueen sytyttäminen kaikkiin peleihin ei ole helppoa. Ilmeisesti juuri Sport on sellainen joukkue, jota vastaan pitää "vähän potkia".

– Näissä peleissä on oikeastaan parasta lähteä harjoittelemaan omia tavoitteitamme, kertoi Voutilainen.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi