Tilaajalle

Sport jäi jo alussa täysin telineisiin

ILVES–SPORT 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Vaasan Sport ei pystynyt kauden viimeisessä vierasottelussaan saman tason suoritukseen kuin edellisessä kotipelissään TPS:ää vastaan. Ilves teki pikatahtia kaksi maalia eikä päävalmentaja Tomek Valtosen aikalisäkään niiden välissä auttanut.

Ilves voitti lopulta 5-1, mutta sen tunnelmat eivät ottelun jälkeen valoisat olleet Pelicansin voiton vietyä mahdollisuudet pudotuspeleihin.

– En syytä ketään ainakaan yrityksen puutteesta, mutta kyllähän sen näkee jos aika monella on vain vähän kokemusta näistä peleistä. Ilves oli parempi etenkin maalien edessä, Valtonen sanoi.

Sportin pakeilla oli osuutta ainakin kahdessa maalissa. Hetki ennen Ilveksen avausmaalia Tony Sund ei saanut syöttöä haltuunsa hyökkäysalueella ja pian kolisi Jonathan Iilahden selän takana.

Toisen erän lopulla Hakametsän heikohko jää teki tepposet Robin Salolle , joka kompastui ja Otto Koivula teki 4-0-maalin.

Päätöserässä Sport sai hieman lohtua, kun Aleksi Ainali tykitti ylivoimalla Antti Kalapudaksen syötöstä 4-1-maalin. Pari minuuttia aiemmin Kalapudas epäonnistui rankkarissa. Se tuli, kun maalivahti Riku Helenius kaatoi läpiajossa olleen Oulaisten Huiman kasvatin.

Kalapudas sai kampin jälkeen kiekon sutaistua vielä kohti maalia, mutta aivan ei vauhti riittänyt.

Otteluvalvoja Pekka Rindell vahvisti, että Heleniuksen olisi pitänyt olla kokonaan pois jäältä, jotta tilanteesta olisi suoraan tuomittu maali eikä rankkaria. Ei riittänyt, että Helenius oli ulkona useita metrejä Kalapudaksen kaatuessa.

– Itse ottelusta ei paljon positiivista ole kerrottavaa. Hävisimme kaksinkamppailut ja omissa soi liikaa, Kalapudas sanoi.

Valtonen sekoitti ketjuja jo avauserän puolivälissä ja Sport pelasi pitkät tovit viidellä puolustajalla, nuori Elias Laitamäki sai vain hajavaihtoja.

Laitamäen peliaika kasvoi toisen erän puolivälistä alkaen, kun Joni Tuulola sai suihkukomennuksen korkeasta mailasta. Tuulola nosti mailansa oman maalin lähellä vaarallisen näköisesti Teemu Rautiaisen kasvoihin.

Sportilla Niklas Nevalaisen jääaika oli peräti 28 minuuttia ja 55 sekuntia. Myös Tony Sund ja Erik Riska kokosivat isot peliminuutit.

Nuorisokaartin peliaika jäi vähiin. Eetu Mäki pelasi 51 sekuntia, Jesse Rantamäki ja Miro Lehtimäki noin viisi minuuttia.

Tappio jatkoi Sportin synkkää vuotta 2018. Vuoden 22 ottelusta Sport sai vain kaksi kolmen pisteen voittoa, Jukureista 25.1. ja SaiPasta 16.2. Kahden pisteen voittoja kertyi jakson aikana neljä, tappioita 16.

– Lauantaina on peli kotona ja minun tehtäväni on nyt valmistaa joukkue siihen, Valtonen vastasi kysymykseen seuraavasta pelistä.

n Katso video

kiekko.pohjalainen.fi

Kooste Ilves–Sport-ottelun kohokohdista Kiekko-Pohjalaisen verkkosivuilla.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi