Tilaajalle

SJK haki täyden pistepotin Turusta – Oliinyk ratkaisi taas

TURKU

INTER–SJK 1-2 (0-2)

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa Veikkausliigassa puhtaalla pelillä kahden ottelun jälkeen. Lauantaina SJK voitti Turussa Interin 2-1.

Lauantain ottelu oli lähes koko ajan hyvin SJK:n kontrollissa. SJK pelasi Interiä yhtenäisemmin ja isommalla sydämellä.

– Tosi hyvä kokonaispeli kaiken kaikkiaan. Taisteltiin tosi hyvin minun mielestäni. Meillä oli hyvä asenne ja tehtiin kaikkemme voiton eteen, arvio Mostagh Yaghoubi ottelun jälkeen.

Samaa mieltä oli varman pelin SJK:n maalissa pelannut Jesse Öst.

– Hyvä taisteluvoitto. Se oli kunnon taistelua ja nyt tuntuu tosi hyvältä. Puolustettiin tiiviisti ja pelattiin tosi hyvin.

Ottelu pelattiin Turussa haastavissa olosuhteissa. Kupittaan stadionin nurmi oli epätasainen ja pehmeä. Lisäksi peli oli myös molemmille joukkueille ensimmäinen luonnonnurmella tällä kaudella.

– Ei otettu hirveästi riskejä. Oli hankalaa molemmille pelata tuollaisella kentällä, mutta pelasimme mielestäni suht’ fiksusti, arvioi Yaghoubi olosuhteita.

SJK:n ensimmäisen maalin laukoi José Nadson ottelun 21. minuutilla. Jeremiah Streng puski Yaghoubin antaman keskityksen tolppaan ja brasilialaistoppari oli ensimmäisenä paluupallossa. Maali oli Nadsonin ensimmäinen Veikkausliigassa.

SJK:n toinen maali oli Denys Oliinykin henkilökohtainen taidonnäyte. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Oliinyk harjautteli vasemmalla laidalla Interin pelaajia ja laukoi pallon rangaistualueen rajalta komeasti takanurkkaan ohi maalivahti Henrik Moisanderin.

Serge Atakayilla oli toisen puoliajan alussa mahdollisuus sinetöidä SJK:n voitto. Atakayi riisti pallon Interin hollantilaistopparilta Daan Klinkenbergiltä ja irtautui läpiajoon. Maalintekoyritys jäi kuitenkin heppoiseksi ja Moisander pelasti tilanteen.

Hieman aikaisemmin Mehmet Hetemaj pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Moisanderilla ei ollut vaikeuksia torjua laukausta.

Interin ainokaisen laukoi Filip Valencic 86. minuutilla. Valencic haki väkisin itselleen laukaisupaikan ja laukaus upposi vastustamattomasti SJK:n maalin takakulmaan.

Inter pystyi kavennusmaalin jälkeen painamaan pelin SJK:n maalille, mutta SJK:n puolustus kesti. Valencic oli kotijoukkueen pelaajista se, joka pystyi aiheuttamaan SJK:n puolustajille ongelmia.

– Tuolle Filipin vasemmalle jalalle ei voi mitään. Se on erittäin hyvä. Sitten, kun se pääsee vetämään, niin se on vaarallista, totesi Yaghoubi.

SJK puolusti Turussa yhtenäisesti ja joukkueesta löytyi pelaajia, jotka pystyivät epätasaisella alustalla myös rakentamaan peliä. Nadson, Hetemaj, Yaghoubi ja Oliinyk olivat pelaajia, jotka pystyivät pallollisena rauhallisiin ja kontrolloituihin ratkaisuihin.

SJK pelasi Turussa lähes samalla kokoonpanolla kuin avauskierroksella. Ainoa muutos oli se, että Sergei Eremenko pelasi avauskokoonpanossa ja Jude Arthur aloitti vaihtopenkillä.

– Peli oli sellainen kuin odotimmekin. Peli ei ollut kaunista, koska kenttä ei antanut mahdollisuuksia pelata kaunista jalkapalloa. Kaikki pelaajat tekivät tänään sen, mitä oli sovittu, totesi SJK:n valmentaja Aleksei Eremenko.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi