Tilaajalle

Santtu Raitala taituroi Antti Ojanperän hevosilla märässä säässä Seinäjoen hyväkuntoisella kaviouralla

SEINÄJOKI

Seinäjoella ravattiin lauantaina märissä olosuhteissa T75-kierros, joka kulki pitkälti suosikkien tahdissa viiden eniten pelatun hevosen ylittäessä ensimmäisenä maalilinjan.

Ravivedon ehdottomia hahmoja olivat hurjaa vauhtia 1000 voiton rajaa lähestyvä Santtu Raitala sekä viime vuoden valmentajaksi Suomessa valittu Antti Ojanperä, sillä kaksikko napsi kaikkiaan kolme voittoa T75:ssä.

Kylmäveristen Kavioliigan osalähdössä tahtipuikkoa heiluttivat edellä mainitun parivaljakon hevoset, kun Ojanperän itsensä ajama Jokivarren Kunkku otti ensin johtopaikan ja luovutti sen sitten Raitalan ohjastamalle Josveisille, joka pysyikin tuolla paikalla maaliin saakka.

Voittajan takana Jokivarren Kunkku seuraili kolmanneksi. Tallikaksikon väliin kakkoseksi kiri lujaa ulkoa Joriini, jolle Hannu Hietanen löysi ison vaihteen päälle viimeisellä puolikkaalla..

– Josveis oli jälleen kerran hyvä ja vastaili keulasta varmoin ottein voittoon. Ei sitä voi kun kehua, Raitala tuumi.

Kaksikon menestystä täydensivät Ronzon Face sekä Exaudio Vici, jotka molemmat hallitsivat omia lähtöjään varmaan tyyliin ja voittivat turvallisella erolla seuraaviin.

– Ronzon Face oli sellainen kuin uskalsin odottaa. Se oli hyvä esitys. Exaudio Vici on ollut koko ajan hyvä ja se jatkoi sillä samalla tiellä, vaikka hevosella oli tänään kengät jalassa, valmentaja Ojanperä totesi.

Maan ajajaliigan kärkitilasta kovaa kamppailua Hannu Torvisen kanssa käyvä Santtu Raitala kaarsi päivän aikana vielä neljännen kerran voittajaesittelyyn, kun T75:n ulkopuolella olleessa Nuorten sarjan lähdössä pihtiputaalainen kiritti Zirkoni Comeryn tamman uran ensimmäiseen voittoon.

Lämminveristen päälähtö oli Jarno Kauhasen valmentaman ja Tommi Kylliäisen ajaman Donato E.:n näytöstä ruunan päästyä johtoon ja hallittua siitä maalisuoran tapahtumia ennen Jolly Royta sekä kaukaa takaa pitkän kirin tehnyttä suosikki Sobel Conwayta.

Kasvattajakruunun alkuerät oli rajattu 4-vuotiaille hevosille. Tammojen lähdössä paras oli koko matkan johdon jälkeen Daze, jonka omistajaporukasta löytyy myös eteläpohjalaisia hevosihmisiä. Oriiden ja ruunien alkuerän voittaja oli odotetusti derbyssä toiseksi sijoittunut Knows Best.

– Hevosen meno oli helppoa kuin heinänteko, Knows Bestin valmentaja Hannu Laakkonen myhäili.

– Ei hevonen tietenkään pienen tauon jälkeen ollut yhtä terävä kuin derbyssä. On tämä kuitenkin ollut treenissä niin hyvä, että en uskonut tappiota tulevan, jos vain lähtökiihdytyksessä ei tule mitään laukkoja, Laakkonen vakuutti.

Vakuuttava voittaja oli myös Tapio Perttusen ajama Morison, joka päivän teeman mukaan oli paras johtopaikalta. Tässä lähdössä nähtiin myös vaaratilanne, kun lopulta toiseksi sijoittuneen Veeran Pojan toinen apuaisa irtosi etupäästä ja vain ohjastaja Hannu Hietasen taidokas työskentely rattailla esti suuremman vahingon tapahtumasta.

Syksyn tapaan lakeuksilla on viime aikoina satanut ja varsinkin raveja edeltävänä yönä vettä tuli kunnolla. Siitä huolimatta ratamestari Seppo Korkonen joukkoineen oli onnistunut hienosti Seinäjoen kaviouran kuntoon laitossa ja sai siitä ansaittuja kehuja.

– Ratamestari on onnistunut täydellisesti loihtiessaan hienon radan meille, Knows Bestin voittoon ohjastanut Kari Rosimo kiitteli.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi