Tilaajalle

Peliveljien liigakausi sai lentävän lähdön – 14 palloa OLS:n verkkoon

SEINÄJOKI

SPV–OLS 14–6 (2-2, 3-3, 9-1)

Seinäjoen Peliveljien salibandyliigakausi sai näyttävän alun, kun SPV kaatoi kotonaan oululaisen OLS:n maalein 14-6.

Kahden ensimmäisen erän perusteella loppulukemat olivat yllättävät, mutta Peliveljet löi päätöserässä sellaisen vaihteen silmään, ettei OLS:lla ollut mitään saumaa kotijoukkueen edessä. Ottelu muuttui kertaheitolla isät vastaan pojat -peliksi.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä emme löytäneet voitonavaimia, mutta luotimme siihen, että päätöserässä kääntyy. Korostimme viimeisellä erätauolla pelinopeutta ja -tempoa. Ja välillä maalinteko on myös korvien välistä kiinni, kommentoi SPV-luotsi Tommy Koponen ottelun jälkeen.

SPV vei viimeisen erän peräti 9-1. Päätöserän murskajaisia johti Riku Hakanen, joka teki 20-minuuttisen aikana kolme maalia. Kovilla tehoilla operoivat myös Tommi Hakala (3+0) Jyrki Holopainen (1+3), Jukka-Pekka Pelto-Arvo (3+1) ja Joni-Arttu Sieppi (1+2).

– SPV sai pallollisesta pelistä kiinni, ja he loivat sellaisia hyökkäysvariaatioita, joihin emme päässeet mukaan. Peli alkoi virrata päästä päähän, ja sitä SPV haluaa, harmitteli OLS:n päävalmentaja Jani Lipsanen.

OLS jaksoi pelata kaksi erää mallikkaasti, vaikka SPV esitti tuttua, työntekoon perustuvaa peliään, jossa vastustaja väsytetään tiiviillä paineistamisella. Koponen paaluttaa, että SPV tulee olemaan tällä kaudella entistäkin juoksuvoimaisempi joukkue.

– Me olemme paremmassa kunnossa kuin viime kaudella, hän linjasi.

SPV:n kauden ensimmäisen osuman niittasi Pelto-Arvo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Avauserässä kotijoukkueelta osui myös Jari Hankkio. Toisen erän kolmesta osumasta vastasivat Holopainen, Sieppi ja Henri Myllymäki.

OLS antoi pientä shokkihoitoa vielä päätöserän alussa, kun Olli Wiksted siirsi vieraat 6-5-johtoon puolen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta sen jälkeen kentällä näytti olevan vain yksi joukkue: SPV iski vajaassa kahdeksassa minuutissa kuusi maalia, ja peli oli selvä.

Viime kaudella SPV:n edustuksen rinkiin noussut Hakanen iski hattutempun tehokkaan kahdeksanminuuttisen aikana. Samassa rysässä osuivat myös Hakala, Pelto-Arvo ja Petri Hakonen.

– Siinä alkoi pallollinen peli kulkea. Tiesin, että jaksamme tehdä töitä loppuun asti, mietiskeli Hakanen.

Hakasen onnistuminen kauden avauspelissä oli tärkeää, sillä huippulahjakkaasta pelaajasta voi olla tällä kaudella iso hyöty Peliveljille. Itseluottamuksen kerääminen on tässä vaiheessa nuorten maajoukkuemiehelle kaiken a ja o. Sen myötä Hakasella voi olla saman tien edessään läpimurtokausi liigassa.

– Siihen en uskalla sanoa mitään, toppuutteli Hakanen, joka hyökkäsi kakkoskentän laidassa vierellään kapteeni Ville Kuusela ja maalitykki Hankkio.

– Mutta oli kiva päästä pelaamaan. Tätä oli odotettu pitkään. Olimme pari erää pallolla huonoja, mikä johti helppoihin virheisiin. Meillä oli vähän kiire pallon kanssa. Täytyy kuitenkin sanoa, että vastustajakin oli todella hyvä.

SPV pelaa seuraavan kerran viikon päästä, milloin eteläpohjalaiset vierailevat Happeen luona Jyväskylässä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi