Tilaajalle

Nuorten SM-liigaturnaus alkoi Vaasassa: Tappara otti voiton Sportista

VAASA

SPORT A – TAPPARA A 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Nuorten SM-liigaturnaus alkoi perjantaina Vaasassa tuttuun tapaan kahdeksan joukkueen voimin. Sport kohtasi avausottelussaan Tampereen Tapparan, jolle Sport hävisi pari viikkoa sitten. Perjantai-iltapäivässä ei maaleilla mässäilty, mutta voittajaksi saatiin taas Tappara.

SM-liigaturnaus oli houkutellut kaupunkiin myös runsaasti pelaajatarkkailijoita. Heitä istui jo Sportin päiväpelissä koko joukko arvokkaan näköisinä kirjoituslehtiö ja kynä kädessä.

Maalinteko oli Sportille vaihteeksi vaikeaa. Sport ei ollut pelissä missään vaiheessa altavastaaja, päinvastoin. Välillä kiekko pyöri kuin herhiläinen Tapparan maalilla. Kuitenkin Sport pääsi maalien makuun vasta kolmannessa erässä.

Ensimmäisen erän lopussa Santeri Haaralan johtama ykköskenttä pyöritti toista minuutta peliä Tapparan maalilla. Vaikka pelaajia oli yhtä paljon, näytti peli ylivoimapeliltä.

Lari Heikkisen ja Mikael Pakkasen yhteistyöllä kiekko saatiin toisen erän lopussa Tapparan maaliin, mutta ei sääntöjen puitteissa. Maalilla oli toki porukkaa pilvin pimein, mutta ainakaan Sportin päävalmentaja Olli Hällfors ei tuomiota sulattanut.

– Aivan selvä maali, eikö ollutkin, kyseli Hällfors jo erätauolla.

Kolmannessa erässä Haaralan ketju näytti esimerkkiä kahdella maalillaan, jolloin Tappara oli enää maalin päässä. Kolme minuuttia ennen loppua Tobias Åkerman otti, tai oikeammin sai jäähyn ja Tappara teki lopullisen ratkaisun ylivoimalla.

– Kun tilanne on 2-3 ja kolme minuuttia peliaikaa, ei tuollaisesta tilanteesta voi antaa jäähyä, paheksui Hällfors.

Nuorten SM-liigan sarjataulukossa viimeiseksi valahtanut Tampereen Ilves kohensi asemaansa yhdellä pisteellä. Sen Ilves sai voittomaalikisan tappiosta Rauman Lukolle. Ilves sattuu olemaan sopivasti Sportin vastustaja lauantaina. Edellinen ottelu Tampereella päättyi Sportin voittoon.

Sportin sunnuntain vastustaja TUTO Hockey puolestaan taisteli hyvin Kärppiä vastaan. TUTO Hockey oli niin pahasti altavastaajana, että ensimmäisen maalin jälkeen katsomosta kuului epäuskoinen huudahdus "oho!"

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi