Tilaajalle

Naisten pääasarja alkoi: FC Sport-J:n futsal-ryhmässä sekä tuttuja konkareita että uusia kasvoja

VAASA

FC SPORT-J–KADY 4–2 (1–1)

Naisten Futsal-liigan toissa vuoden pronssijoukkue ja neljänneksi viime kaudella sijoittunut FC Sport-juniorit lähti sunnuntaina alkaneeseen kauteen selkein tavoittein.

– Lähdemme voittamaan jokaista peliä. Itselläni ja varmasti myös joukkueella on tavoiteena kirkastaa toissa vuoden mitali. Viime vuosi jäi harmittamaan, sillä meidän olisi pitänyt päästä finaaliin, kertoi vaasalaisten kapteeni Maarit Vitikka.

Sport-J jatkaa pitkälti samalla joukkueella kuin viime vuonna, ja ryhmä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

– Molempia tarvitaan. Olemme pelanneet jo suurimman osan kanssa vuoden ja olemme oppineet tuntemaan toisemme, jatkoi Vitikka.

Kokemusta joukkueessa edustavat Vitikan lisäksi Annika Leminen, välivuoden jälkeen tositoimiin palanneet Niina Kiviniemi ja Tiina Takala-Hakomäki sekä pistepörssin kolmossijan hienosti viime kaudella napannut Tiialeena Hakala.

Uusia kasvoja joukkueessa ovat futsaluransa alkuvaiheessa olevat Emmi Välimäki ja Maiju Kuivila.

Vamian kampuksella pelatussa sarja-avauksessa Sport-J pääsi heti voiton makuun kaatamalla jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon, vaikka valmistautuminen ei ole pitkän jalkapallokauden takia ollut paras mahdollinen.

Pelaajilla on taitoa ja tekniikkaa ja meillä on loistava joukkue, kunhan pääsemme vaan samalle tasolle. Treeneissä on ollut vauhtia ja nyt pitää vaan saada "futsal-aivot" päälle, pohti Sport-j:n päävalmentaja Tomislav Krstevski.

– Peli menee koko ajan nopeammaksi ja nopeammaksi.

Sport-j:n maalitehtailun aloitti avauspuoliskolla liigassa neljänneksi eniten maaliverkkoja viime kaudella heilutellut Pipsa Lahtinen.

Toisella jaksolla vaasalaiset pääsivät karkumatkalle, kun Jenni Blomberg, Vitikka ja Hakala laittoivat pallon tolppien väliin.

– Pallo vähän poltteli jaloissa ja teimme välillä tyhmiä ratkaisuja, mutta onneksi saimme nyt heti voiton. Olimme kyllä taitavampi joukkue, mutta vastustaja pelasi paremmin yhteen, ynnäsi Vitikka.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi