Tilaajalle

”Meillä on valtavasti painolastia” – Sport etsii joukolla punaista lankaa

VAASA

Vaasan Sportin syksy jatkui keskiviikko-iltana vielä aiempaakin alakuloisempana. Jukureiden pelasi 6–1-voittoon Mikkelissä pelatussa jääkiekkoliigan ottelussa, jossa Sportille tuomittiin kolme ulosajoa ja yhteensä 85 rangaistusminuuttia.

Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma totesi illalla kamppailun antaneen kaikille paljon aihetta miettimiseen – ja sitä on tehtykin.

– Paljon on kerinnyt miettiä yön tunteina, Pajuluoma sanoi seuraavan päivän valjettua.

– Tottakai ajatukset kiertävät tuollaisen pelin jälkeen kehää, mutta kun heräili, löytyi vähän punaisia lankoja, miten käsitellä sitä joukkueen kanssa

Langoista punaisimmaksi Pajuluoma nosti joukkueen tilan avoimen läpikäymisen.

– Meidän täytyy osallistaa jokainen. Kaikkien pitää uskaltaa sanoa omia tuntemuksiaan, se on varmasti isoin juttu, hän tuumi.

– Jos minä kysyn, että kertokaa nyt perkele, mikä teitä vaivaa, homma ei toimi vaan ollaan mykkänä. Pitää saada jokaisen ääni kuuluviin, oma tunne meidän tämän hetken tekemisestä, ilmapiiristä, omista peloista ja rohkeudesta.

Alkukauden vaisu menestys on Pajuluoman arvion mukaan summa monesta asiasta.

– Meillä on valtavasti painolastia, ainakin tietyillä pelaajilla kannettavanaan tällä hetkellä. Mistä se johtuu, mitkä ne painolastit ovat ja miten sitä reppua voidaan saada tyhjemmäksi? hän pohti.

– Pelillisissäkin asioissa on varmasti parannettavaa, mutta tällä hetkellä meidän mahdollisuutemme onnistua on kiinni jostakin muusta kuin niistä. Tämä on minun näkemykseni. Yksilöt eivät pysty rennosti heittäytymään tähän hetkeen ja lyödä itseään sekaan.

Seuraava mahdollisuus onnistua on edessä huomisiltana, kun Kuparisaareen saapuu Sportin kanssa tasapisteissä sarjataulukon hännillä oleva Turun Palloseura.

Mikkelissä suihkuun komennetuille Aleksi Ainalille, Jared Wilsonille ja Roope Talajalle ei liene odotettavissa lisäsanktioita, joten Sport jatkanee suurin piirtein samoilla miehillä kuin keskiviikkona. Kierrätysmahdollisuuksiahan ei juuri olekaan, kun Antti Erkinjuntti on edelleen sivussa, eikä Santeri Haaralakaan ole vielä kuntoutunut loukkaantumisestaan liigapelikuntoon.

Jääkiekkoliigan ottelu Vaasan Sport–Turun Palloseura perjantaina kello 18.30 Vaasan jäähallissa.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi