Tilaajalle

Kovat ratkaisut puuttuivat erien loppuhetkillä – Jymy edelleen ilman voittoa lentopalloliigassa

SEINÄJOKI

JYMY–LP VAMPULA 1–3 (23–25, 25–20, 27–29, 19–25)

Nurmon Jymyn kausi lentopallon naisten Mestaruusliigassa on alkanut alavireisesti. Kauden neljäs tappio tuli kotihallissa, kun LP-Vampula haki täyden pistepotin. Jymy kamppaili hyvin, mutta erien loppujen tärkeillä hetkillä ei joukkueesta löytynyt riittävän kovia ratkaisijoita.

Jymyn amerikkalaisvahvistukset Jody Larson (19/+12) ja Perry Ramsey (18/+7) tekivät totuttuun tyyliin pisteitä, mutta parhaalla onnistumisprosentilla hyökkäyksiään päätti keskipelaaja Kaisa Nyman (10/+7).

Vampulan tehokkain oli serbialaisyleispelaaja Aleksandra Cveticanin (21/+11). Hyvää tulitukea tarjosivat hakkuri Iina Andrikopoulou (18/+8) ja tunisialainen yleispelaaja Rahima Agrebi (12/+7).

Avauserässä Jymy sortui peräti yhdeksään syöttövirheeseen ja Vampula korjasi potin. Toisessa erässä kotijoukkueen syöttöpeli koheni ja osat vaihtuivat. Ramseyn nelospaikan jujut toivat Jymylle jopa eräpallon kolmannessa erässä, mutta tilanne hukattiin. Päätöserässä Vampula karkasi jo alkuvaiheessa Andrikopouloun kolmella ässällä.

– Meidän on keskityttävä enemmän puolustuspeliin ja todella mentävä pallojen perään. Meillä on myös vielä tekemistä löytää yhteisymmärrys vieressä olevan pelaajan kanssa, Ramsey luonnehti.

Vampulalla riitti enemmän paukkuja tärkeillä hetkillä.

– Olimme lopussa tosi voitontahtoisia, emmekä antaneet pallon pudota helpolla maahan. Pelasimme myös fiksusti, emmekä vain antaneet kättä tyhjäksi jokaisessa hyökkäystilanteessa, tähdensi Andrikopoulou ja kehui hyvää meteliä lehtereillä pitäneitä Vampulan faneja.

Jymyllä on koossa neljästä pelistä vain kaksi erävoittoa.

– Koville ottaa. Kumpikin kotipeli oli meiltä ihan hyviä, mutta silti siellä tulee sellaisia helppoja virheitä, joita ei saisi missään nimessä tulla, Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela harmitteli.

Torjuntapeli oli Jymyllä sunnuntaina hyvällä tasolla.

– Keskihyökkäystä oli tarvittu lisää. Vastustajan kokeneiden pelaajien on helpompi puolustaa, kun iskut tulevat nelos- ja kuutospaikoilta. Esimerkiksi Kaisan keskihyökkäystä pitäisi käyttää vähän enemmän.

Paljon peliaikaa sai hakkurin tontilla nähty vasta 16-vuotias Henni Rinta-Keturi.

– Ajattelimme siitä lähinnä torjuntavoimaa, koska vastustaja oli aika pitkä joukkue. Hyökkäyksiä ei Hennille vielä valtavasti tullut, mutta hän hoiti paikkansa ihan hyvin, Tuomela tuumasi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi