Tilaajalle

Komeasti naisten Liigaan

Vaasan Sportin naisten joukkue palaa korkeimmalle sarjatasolle yli 20 vuoden tauon jälkeen.

HERMES – SPORT 3 – 9 (0 – 2, 1 – 5, 2 – 2)

Vaasan Sportin naisjoukkueen haaveet naisten Liigasta kävivät toteen Mestiksen viimeisessä ottelussa reippaalla voitolla Kokkolan Hermeksestä sunnuntaina. Sport sijoittuu voittonsa ansiosta Mestiksessä toiseksi, mikä tarkoittaa Liigan pelejä ensi kaudella.

– Tunnelmat ovat aivan loistavat. Mietimme kauden alussa, että jos kaikki menee nappiin, voimme onnistua. Nyt voidaan sanoa, että iso juttu on tehty, ehätti Sportin päävalmentaja Mika Nummi lausua legendaariseen urheilukysymykseen.

Sport pelasi edellisen kerran maamme korkeimmalla sarjatasolla kaudella 1994–95, eikä kausi ollut mitenkään kunniakas. Sport hävisi karsintasarja mukaan lukien kauden kaikki 24 otteluaan.

Viime kaudella Sportin pääsy Liigakarsintaan jäi kiinni kahdesta pisteestä, sillä JYP sijoittui Sportin edelle pisteen turvin. Tällä kaudella karsintoja ei ole ja Sport keräsi 14 pistettä enemmän kuin viime kaudella ja jätti JYPin pisteen erolla taakseen.

– Emme tehneet varsinaisesti muutoksia, mutta viime kauden aikana joukkue oppi voittamaan. Joukkue myös oppi tietämään mitä voittaminen vaatii, kertoi Nummi

Sarjan viimeiseen otteluun Sportin lataus oli jäätävä. Hermes oli suorastaan vastaan tulija, eikä Sportilla ollut mitään ongelmaa ladella tylyt lukemat.

– Tilanteessa 3–0 meillä oli heikko hetki, mutta Nella (maalivahti Jokinen ) piti joukkueen pystyssä, kiitteli Nummi yhtä kauden avainpelaajistaan.

Tulevalla kaudella Sport joutuu aivan toisenlaiseen menoon kuin Mestiksessä ja sen karsinnoissa. Naisten Liiga on kovatasoinen, raskas ja kallis sarja.

– Tulee paljon uutta ja pelaajien koko ajatusmaailma on muututtava. Ensi kaudella ei tulla kulkemaan voitosta voittoon. Liiga vaatii myös aivan toisenlaiset resurssit kuin Mestis, vertasi Nummi tätä kautta seuraavaan.

Sportissa ei olla tehty vielä mitään tulevan kauden hyväksi, vaikka yleensä niin tehdään. Valmennustiimikään ei tiedä mitään tulevasta.

– Ei mitään käryä. Ei ole kyselty, kommentoi Nummi lyhyesti omaa jatkoaan. (SH)

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi