Tilaajalle

Kobrien päävalmentaja paheksui: Pelaajien silmistä näkee, ettei huvita pelata

KOBRAT–LAHTI BASKETBALL 79–99 (38–37)

Kobrat koki kirvelevän tappion miesten Korisliigassa Lahti Basketballille, kun lapualaiset hävisivät ottelun toisen puoliajan aneemisen esityksen sekä vieraiden parantuneen heittopelin seurauksena.

Kobrien mentaalipuolen vaikeuksista kertoo se, että isännille tuli ottelussa 16 pallon menetystä, ja Lahti teki niistä 21 pistettä ratkaisten ottelun.

– Pysyttiin tänään sellaiset 15 minuuttia konseptissa, Kobrien päävalmentaja Ville Turja totesi.

– Otin sitten lepuutusaikalisän siinä nelisen minuuttia ennen puoliaikaa ja kaveri sai sen jälkeen hyvän pisteputken. Tämä oli viimeinen lepuutusaikalisä, minkä otan, sillä meillä oli tilanne hyvä tuossa vaiheessa. Meidän pelaajien mentaali hajosi tuohon vastustajan pisteputkeen ja siihen ratkesi koko ottelu, Turja harmitteli.

Kobrat aloitti ottelun ihan hyvin, ja kotijoukkue vei ensimmäistä jaksoa pitkälle. Lahti tuntui pysyvän mukana pelissä vain lapualaisten huolimattoman pallon hallinnan takia, sillä Kobrille tuli avauspuoliajalla jo kahdeksan menetystä, joista Lahti teki 11 pistettä.

– Kaikki muu on tekosyytä, jos pelaajien silmistä näkee, ettei huvita pelata, vaikka olet aloittanut pelin hyvin. Kaveri saa pienen pisteputken ja hanskat tippuu siihen. Odotan pelaajilta perjantaille Pyrintöä vastaan selvää tasonnostoa 40 minuuttia ajatellen, Turja jyrisi.

Kobrien valmius otteluun ei ollut paras mahdollinen, vaikka kokoonpanossa olivat sairastuvalta jälleen kentälle tulleet Antto Nikkarinen (18/6/3s) ja Jordan Capps (22/4).

Parivaljakosta Nikkarinen toi johtajuutta ja liikettä isäntien peliin, mutta Cappsilla tuntui olevan suuria vaikeuksia päästä taas takaisin pelirytmiin.

Nikkarisen ohella puhtaat paperit ottelusta saa Lauri Toivonen (0/6/3s), joka taisteli esimerkillisesti levypalloista ja puolusti tehokkaasti.

Positiiviselle puolelle Kobrista voidaan kirjata myös Ville Taipaleen (3/0) tekemät ensimmäiset korisliigapisteet.

– Pelasimme ihan hyvin ensimmäisellä puoliajalla, vaikka siinä tuli turhan paljon menetyksiä. Olisimme voineet olla enemmän johdossa tauolle mentäessä, Toivonen summasi.

– Kolmannella jaksolla sitten efortti katosi niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Ei riitä, jos pelaa vain puolet pelistä. Ei tällaisia jaksoja saisi tulla kuin tuo toinen puoliaika. Tämä peli on syytä nollata nopeasti, Toivonen mietti kamppailun jälkeen.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi