Tilaajalle

Kimppahevosten juhlaa Seinäjoen kaviouralla

SEINÄJOKI

Antti Ala-Rantalan uusin Ruotsin M.T.Master Don aloitti kilpailemisen lahden tällä puolella parhaalla mahdollisella tavalla, sillä 5-vuotias ruuna oli omaa luokkaansa Seinäjoen ravien ratavedon päätöskohteessa kirimällä loppua lujaa.

M.T.Master Donin taustalta löytyy parinkymmenen hengen omistajaporukka, joka hevosen nimen alkukirjaimia mukaillen on Talli Mututuntuma.

– Tämä oli hieno voitto hevosen omistajille, joita on ympäri maakuntaa ja osa heistä saa vasta nyt tuntumaa raviurheiluun, voiton ajanut ja hevosen valmentaja Antti Ala-Rantala sanoi.

– Juoksun sujui meidän kannalta hyvin ja voi sanoa, että voitto irtosi istumalla, sillä hevosella ei ollut edes kaikki pelissä vielä loppuhetkillä. M.T.Master Donilla on ajettu vähän. Hevonen tuntuu ravivarmalta ja menee radalla hienolla tyylillä. Kun vielä ruunan fysiikka vaikuttaa olevan hyvän, niin uskoisin tämän nousevan jatkossa sarjoissaan jonkin verran, Ala-Rantala mietti.

Seinäjoen raviradan kimppahevonen Ropertto oli Ala-Rantalan hevosen tapaan täysin pitelemätön omassa lähdössään. Ropertton omistajaporukkaan kuuluu peräti yli 700 omistajaa, joista iso osa oli sunnuntaina todistamassa Tommi Ala-Nikkolan valmentaman ja ajaman hevosen toisessa startissa tullutta uran ensimmäistä voittoa.

– Tämä on lahjakas varsa ja hevonen on koko ajan näyttänyt sellaisia oireita, että tästä tulee aikaa myötä juoksija, Ala-Nikkola tuumi.

– Oriin kilpailu-ura on alkanut suotuisissa merkeissä, kun saatiin kesä rauhassa valmistaa ja vahvistaa hevosta. Ropertto on isoliikkeinen ja hyväsukuinen ravuri, joka kehittyy tästä varmasti starttien myötä. Minulla on varsin luottavainen mieli tämän suhteen, Ala-Nikkola vakuutti.

Lämminveristen kovimmassa lähdössä voitto jäi kotiradalle, kun Mika Forss ajoi Reima Kuislan Everest De Ginain oriin ensimmäiseen voittoon Suomessa.

Maan ajajaliigan monikertaiselle voittajalle Forssille toisen voiton pyhän raveissa toi Little Boy Away, joka hallitsi omaa lähtöään varmaan tyyliin johtopaikalta.

Lähes 18 000 euroa palauttaneen vaikeahkon T4-pelin suurin yllättäjä oli Heikki Hietasen taiten ajama Vikkeer.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi